Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U New Yorku

Zbog korektnosti zabranili riječi dinosaur i razvod

dinosaur
Duško Marušić/PIXSELL
29.03.2012.
u 20:06

Na testovima u školama ne smije se koristiti 50 riječi s liste. Na taj način navodno se odvraća pažnja učenicima

U gradskom odsjeku zaduženom za obrazovanje u New Yorku odlučili su biti krajnje politički korektni pa su zabranili da se na testovima u školama koristi oko 50 izraza među kojima su dinosaur, rođendan, bogatstvo, siromaštvo, ali i noć vještica i ples, piše Daily Mail.

Rođendani su tako zabranjeni jer ih Jehovini svjedoci ne slave, noć vještica jer implicira poganstvo, a dinosauri bi mogli uznemiriti one koji ne vjeruju u evoluciju. Među zabranjenim je riječima i terorizam, jer je previše strašan, razvod, ali i bilo kakve asocijacije na bolesti.

U izvješću odjela piše kako su poduzeli nove mjere jer je moguće da takve riječi kod nekih učenika izazovu neugodne emocije, a glasnogovornica odjela za obrazovanje kazala je da se popisom sprječava distrakcija učenika dok pišu ispite te tvrdi da smjernice nisu pokušaj cenzure.

Američki mediji izvještavaju kako New York nije jedini te da mnoge druge države u SAD-u imaju liste zabranjenih tema, no ni jedna nije ni upola duga koliko ova.

Komentara 11

CH
chemica
21:06 29.03.2012.

Hrvati i pored toga hrle u Ameriku. Čini se da ipak nije sve u listama \"zabranjenih riječi\". Bolje je biti \"glup\" i sit nego ovoliko mnogo \"pametan\" pa prekopavati po kontejnerima za smeće da bi preživio. Što bi tek Ameri rekli za ovaj naš mali \"Raj na Zemlji\", samo da ga uspiju pronaći na karti?

LA
Lavica7
21:21 29.03.2012.

Ljudi odlaze u Ameriku...al onda nemaju love za povratnu kartu, pa ostanu. Sto mislis da se tamo ne kopa po kontejnerima? Spava pod mostovima? Koliko se ono beskucnika (!!!) godisnje smrzne samo U NY-orku? Njima su i ratni veterani beskucnici.. To je bila obrcana zemlja nakon ll. svj.rata, jer su sve druge drzavee bile srusene i unistene... Danas...danas je to jedna vrlo okrutna zemlja.

DU
Deleted user
20:20 29.03.2012.

UŽAS!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije