Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
labinski monstrum
Povratak na članak

Zbog greške sutkinje Jungu ukinuta presuda za ubojstvo

Sutkinja Budimir morala je znati da joj je suprug sudjelovao u istrazi te samu sebe izuzeti sa suđenja.

Komentari 16

HO
horton
13:56 13.07.2010.

Suđenje bi bilo nepošteno da je taj bračni par strana koja u svemu ima neki interes, ili je ubijen netko njihov. Ovako se pokazuje jedino besmislenost našeg pravosuđa.

VL
DO
doublebubble
14:33 13.07.2010.

Mislim da bi se suđenje trebalo ponavljati. S ovim su zapravo poništili presudu, ali to ne znači da je ovaj luđak sada slobodan. Jel tako??

VL
JM
jos-malo
17:40 13.07.2010.

Ja neznam zašto si i dalje govore \"pravosuđe\"?? KRIVOSUĐE je riječ kojom bi se trebali zvati.

VL
ME
mellifera196666
13:08 13.07.2010.

Sramotno,da se ovakvog monstruma ne može osuditi! Tko mu plača skupe odvjetnike,novinari to istražite!

VL
JM
jos-malo
13:14 13.07.2010.

Čekaj, pa ovo se desilo u Hrvatskoj??? A onda je sve puno jasnije.

VL
OB
-obrisani-
13:38 13.07.2010.

Još jedna sramota za pravosuđe,,,trebalo je ovog junga poslati na smrtonosnu inekciju ili ga obijesit za zloćine koje je uradio!

VL
OB
-obrisani-
14:06 13.07.2010.

sad bi ja umjesto njega sutkinju u bajbok ,nevjerojatno kako je sudstvio ,a i ostali državni aparat nesposoban ,fujjj gade mi se ...

VL
AN
Anda
14:11 13.07.2010.

Ako je već tako napisano da je to razlog za izuzeće i kad zakon daje takve dužnosti sucima, hoće li sada ta sutkinja na bilo kakav način odgovarati što je zbog njene nesposobnosti ubojica oslobođen? Uostalom, hoće li se sada ponavljat postupak ili što već ili je to to?

VL
UM
Umjereni
14:29 13.07.2010.

bbsantic, u krivu si. Radi se o standardu koji vrijedi svugdje pa onda mora i kod nas. Da ne kompliciram previše: suprug istražitelj je mogao imati i neke informacije iz istrage koje nisu sastavni dio formalnog postupanja i kao takve nemaju dokaznu vrijednost na sudu. Međutim, suprug istražitelj, mogao je o tome privatno pričati svojoj supruzi sutkinji i time sutkinja - hoćeš nećeš - više ne može biti u potpunosti nepristrana jer zna nešto što kao supruga može znati, ali kao sutkinja ne smije znati. Suprug istražitelj može ispričati svojoj supruzi svoje osobne dojmove o osumnjičeniku, njegovo ponašanje, način razgovora, razmišljanja, reakcije i sto drugih stvari. Sve to može utjecati na sutkinju. I upravo zbog toga je taj čovjek imao osnove pozivati se na činjenicu, da nije imao pošteno suđenje. Gotovo je nevjerojatno da sutkinja nije znala tko je istražitelj. To je morala vidjeti iz spisa. Dakle, pustimo na stranu što će monstrum-ubojica biti na slobodi, još je nevjerojatnije kako se takvo nešto u pravosuđu moglo dogoditi. Ako je ubojica znao da su u bračnoj vezi, onda je valjda i sutkinja mogla saznati tko je istražitelj bio, tim više što zna da joj je suprug istražitelj pa bi morala biti još opreznija. Da zaključim, ne zakazuje tu naše pravosuđe nego pojedini očito nekompetentni pojedinci. Ni prvi ni zadnji puta.

VL
SM
stari_mudrac
14:39 13.07.2010.

nema ništa bolje, nego kad si kriv, a sutkinja priučena. i to loše.

VL
JU
jumae
14:43 13.07.2010.

Sutkinju Budimir u zatvor jer je svojom nekompetencijom uzrokovala ovakvu situaciju!!!

VL
MS
My Soul
15:21 13.07.2010.

je.alo vas vaše pravosuđe i vaše pravo, kad ubojice mogu nekažnjeno išetati iz suda, jer im je povrijeđeno pravo, a to što je ubijenome povrijeđeno ustavno pravo na život, i to na okrutan način, to nikoga nije briga. sad otac i mater ubijenog trebaju napraviti sačekušu, pa skratiti ubojicu za glavu, kao i sve one koji su ga pustili van. kakve veze ima je li predsjednica suda znala tko je bio istražitelj, to što je njen muž bio istražitelj ne znači da joj je srao u krevetu o svojim istragama. valjda treba dokazat uzročno posljedičnu vezu između suđenja i toga što su oni pričali u krevetu, kao što je nedavno dokazano, pa je istražitelj dobio otkaz. ovdje to nije dokazano, već je samo na temelju toga što su oni muž i žena, pušten okrutni ubojica na slobodu. u ovoj državi nema pravde ni pravosuđa, sve je to korumpirano i namješteno. da ima pravde, sutkinja bi bila izuzeta, a važila bi presuda jer je u vijeću bilo još sudaca, koji nisu iz kreveta njenog muža pa su bili nepristrani. kreteni jedni, dal kreteni. gadi mi se više živjeti u ovoj državi. kad bih mogla, sutra bih otišla iz nje i nikad se više na nju ne bih osvrnula. zabranila bih djeci da je ikad spomenu! gadna, mala nepravedna i zločesta državica, po kojoj ubojice i psihopate nekažnjeno šeću. fuuuuuj

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
15:32 13.07.2010.

Iz tog razloga sve je više ubojica na slobodi,a on kad jednom ubije bez problema će ubiti opet.Koliko ih se šeće slobodno ulicom a da građani nisu svjesni toga.Znam ih mnogo čak se i hvale svojim nedjelima.Boje ih se i i suci pa im daju blaže presude a oni su sve bahatiji.Zbog svega toga je upitna sigurnost građana,mora se nešto menjati,zar moramo svi pištolje nositi sa sobom da bi se zaštitili. I to bi trebalo biti civilizirano društvo UŽAS!

VL
OB
-obrisani-
22:24 13.07.2010.

Ajme pa ti suci više pošalju kriminalaca na slobodu nego u zatvor!

VL
MU
Mućanin
23:22 13.07.2010.

Pa nije ni čudo što nam je Pravosuđe u rasulu s ovakvim nesposobnim sucima!!!

VL
BU
bubaclex
10:09 15.07.2010.

tvrdi da mu je povrijeđeno pravo na pošteno suđenje?!?! i onda njemu, dvostrukom ubojici, smanje kaznu?! ma zatvorit i njega i tog koji ga brani na sudu u nekakvu gajbu s nekim lomiteljem kostiju da ih nauči malo što je poštenje i pravo!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.