Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
labinski monstrum

Zbog greške sutkinje Jungu ukinuta presuda za ubojstvo

dragan jung
VL
13.07.2010.
u 12:04

Sutkinja Budimir morala je znati da joj je suprug sudjelovao u istrazi te samu sebe izuzeti sa suđenja.

Draganu Jungu, monstrumu iz Labina, Ustavni sud ukinuo je presudu Županijskog suda u Puli kojom je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva Marije Knapić (77) 2001. godine. Jungu je kasnije Vrhovni sud umanjio kaznu na 13 godina.

Jung je za ubojstvo bio optužen nakon što je s Massimom Kršuljom brutalno ubio prijatelja Antu Vukelića u podstanarskom stanu u Zagrebu u 2005. Tek nakon tog zločina otkriveno je da je Jung ubio i Knapić četiri godine ranije.

Ustavni sud sada je prihvatio njegovu ustavnu tužbu zbog jer je u njegovu procesu predsjednica sudskog vijeća bila Marija Budimir, a njezin suprug Vlado Sirotić nazočio je istražnim radnjama i, među ostalim, ispitivao Junga dok je trajala istraga.

Time je, kako je tvrdio u tužbi, povrijeđeno njegovo pravo na pošteno suđenje.

Prema odluci Ustavnog suda sutkinja Budimir morala je znati da joj je suprug sudjelovao u istrazi te samu sebe izuzeti sa suđenja.

Jung, podsjećamo, služi 30-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva Ante Vukelića u Zagrebu 2005. godine.

Komentara 16

DO
doublebubble
14:33 13.07.2010.

Mislim da bi se suđenje trebalo ponavljati. S ovim su zapravo poništili presudu, ali to ne znači da je ovaj luđak sada slobodan. Jel tako??

JM
jos-malo
17:40 13.07.2010.

Ja neznam zašto si i dalje govore \"pravosuđe\"?? KRIVOSUĐE je riječ kojom bi se trebali zvati.

HO
horton
13:56 13.07.2010.

Suđenje bi bilo nepošteno da je taj bračni par strana koja u svemu ima neki interes, ili je ubijen netko njihov. Ovako se pokazuje jedino besmislenost našeg pravosuđa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije