Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrt bebe

Zbog boli u kralježnici doktor nije iznio obranu

'19.01.2012., Zagreb, - Sudjenje Ljubomiru Jankovicu na Opcinskom sudu u Zagrebu zbog smrti bebe. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
13.09.2012.
u 21:00

Jokanović se tereti da je 29. ožujka 2009. propustio uočiti fetalnu patnju djeteta i prekasno se odlučio na carski rez

Premda je u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu dr. Ljubomir Jokanović, optužen da je zakasnjelim carskim rezom u KBC-u “Sestre milosrdnice” skrivio smrt bebe rodilje Marine M. (29), čiji je dječačić umro 20. travnja 2009. zbog višestrukog zatajenja organa, trebao danas iznositi obranu, nije došao na sud. Spriječila ga je jaka bol u kralježnici koja se proširila na nogu, objasnio je njegov odvjetnik sutkinji tako da je Jokanović do daljnjeg na bolovanju.

Inače suđenje je već ušlo u završnu fazu te se samo čeka iznošenje obrane Jokanovića i saslušanje jedne svjedokinje.

Podsjetimo, dr. Jokanović se tereti da je kao liječnik dežurne nadslužbe 29. ožujka 2009. propustio uočiti fetalnu patnju djeteta i prekasno je odlučio da je se porodi carskim rezom. Tada su, naime, djetetu već propadale moždane i živčane stanice pa je dijete rođeno u stanju teške asfiksije.

Komentara 2

BA
Bay
08:12 14.09.2012.

Ne znaš tko je veći djubretar u ovoj žalosnoj situaciji ... On koji je usmrtio jadnog dječačića ili odvjetnik koji ga brani ... Bol u kralježnici pa kao ne može pričati ... M'oš mislit kako ga boli ...

DO
doktorica
09:13 14.09.2012.

od 2009-2012-pa koliko našem sudstvu treba,deset godina?!A da tako rade doktori odmah u novine drvlje i kamenje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije