Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Interventna sredstva pomogla Dubaiju

Završena kriza u Dubaiju

dubai
AFP
18.12.2009.
u 12:13

Al-Nahajan je procijenio da će se globalni rasplet krize dogoditi čim SAD izađe iz recesije, odnosno čim počne pokazivati znakove snažnijeg oporavka.

Prema riječima ministra vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Abdulaha bin Zajeda al-Nahajana ekonomska je kriza u Dubaiju završena. Dodao je da je paket pomoći od deset milijardi dolara koji je osigurala središnja banka iz interventnog fonda bio dovoljan što je još jednom pokazalo jedinstvo među Emiratima. 

Al-Nahajan je procijenio da će se globalni rasplet krize dogoditi čim SAD izađe iz recesije, odnosno čim počne pokazivati znakove snažnijeg oporavka, za što već sada postoje naznake, a tada bi se i ostala gospodarstva trebala početi oporavljati.

Predstavnici Dubaija ovih će dana krenuti na turneju po SAD-u i Velikoj Britaniji kako bi povratili povjerenje ulagača koji su ponukani nedavnom krizom i traženjem odgađanja vraćanja 26 milijardi dolara dugovanja zaustavili svoje investicije u Dubaiju.

Ključne riječi

Komentara 1

VT
Von Teufel
16:29 18.12.2009.

Kao da je financijska kriza - kino predstava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije