Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zavjetovao se

Gotovina s obitelji u M. Bistrici: Zahvalio je Majci Božjoj na slobodi

GOTOVINA BISTRICA (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/11
18.11.2012.
u 12:25

Došao sam jer sam se zavjetovao da ću se prve nedjelje nakon što me oslobode ići pokloniti i zahvaliti Majci Božjoj u Mariji Bistrici, rekao je Gotovina.

General Ante Gotovina na dan obljetnice pada Vukovara sa suprugom i djecom došao je u nacionalno svetište Majke Božje u Mariji Bistrici.

– Otišao sam u Mariju Bistricu jer sam se zavjetovao da ću se prve nedjelje nakon što me oslobode ići pokloniti i zahvaliti Majci Božjoj u Mariji Bistrici. To je bio moj zavjet. A tijekom mise sam molio za sve žrtve Vukovara i moje Škabrnje. U narednim danima posjetit ću i Vukovar i Škabrnju. – rekao je za Večernji list general Gotovina.

Ispunjena crkva

U crkvi je Gotovina bio već 15-ak minuta prije početka mise te je s ostalim vjernicima molio krunicu. Vjernika je bilo toliko da nisu svi mogli stati u crkvu pa su mnogi ostali stajati ispred te su slušali misu preko razglasa. U prvom redu sjedio je general Gotovina s članovima svoje obitelji, što je mnogim vjernicima izmamilo i suze i osmijeh na lica. Ali i ponos što su svoju jučerašnju molitvu mogli podijeliti s oslobođenim generalom.

– Svi smo od petka od 9 sati nekako drugačije raspoloženi, vedriji smo i veseliji. Iako je u oslobođenje naših generala uložen i golem ljudski trud, ipak je to bilo djelo Božje. Svi su strepili i s velikim strahom i nevjericom očekivali kako će sve završiti i hoće li se dogoditi ono što smo svi priželjkivali. Svjedoci smo da se dogodilo, na našu veliku radost i olakšanje. Naši generali nisu to zaslužili, međutim, Bog je tako htio, ali još jednom se potvrdio kao velik, On još nikada nije izdao – govorio je u svojoj propovijedi vlč. Franjo Pranjić, koji je i predvodio svetu misu u Mariji Bistrici.

Njegove su riječi vidljivo dirnule okupljene vjernike, nakon čega su se pričešćivali, a prvi je pred svećenika po Tijelo Kristovo došao upravo general Ante Gotovina. Ipak, posebno je emotivan trenutak bio kada je cijela crkva u sav glas zapjevala “Bože, čuvaj Hrvatsku”, a potom i hrvatsku himnu, pa ni vlč. Pranjić nije mogao skriti oduševljenje.

– Tako se moli Boga, tako se pjeva puna srca i tako ga se slavi – bile su njegove riječi, prije nego što je vjernicima poručio da idu radosni u miru.

Okružili generala

A vjernici su potom i krenuli, ali ne prema izlazu iz crkve, već prema prvom redu. Svi su željeli generalu stisnuti ruku, potapšati ga po ramenu i zagrliti ga. Odjednom se general našao okružen razdraganom masom koja je vadila mobitele i fotoaparate želeći ovjekovječiti trenutak sa svojim herojem.

– Dobro nam došli, generale. Hvala vam što ste tako dugo izdržali za Hrvatsku. Toliko smo vas dugo čekali – riječi su koje su ljudi, mnogi sa suzom radosnicom u oku, najčešće upućivali Gotovini, koji se spremno sa svakim pozdravio, prozborio riječ-dvije, pa i fotografirao. Generalu je zbog toga trebalo 15-ak minuta od izlaza iz crkve do samo nekoliko metara udaljenog župnog dvora.

– To je bio moj zavjet. A tijekom mise sam molio za sve žrtve Vukovara i moje Škabrnje. U idućim danima posjetit ću i Vukovar i Škabrnju – istaknuo je general te je s obitelji otišao na ručak sa svećenicima u marijabistrički župni dvor.

>>Gotovina uživa na slobodi: Za prijatelje pripremio i pršut

>>Šljivančanin: Čestitam Gotovini i Markaču što su na slobodi

Komentara 172

Avatar -Piktor-
-Piktor-
21:06 18.11.2012.

Drug Tito jos uvijek ima zastitu na ovom portalu ? Onda sigurno i Joza Manolic.

DE
denderi
16:30 18.11.2012.

..prićest nije smio primiti...

CR
crna55bitch
22:18 18.11.2012.

Domoljub+vjernik=ratni heroj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije