Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Branitelji: Mijenjamo Stanimirovića i Jadranku za Purdu i Marića

prosvjed branitelja (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/9
20.02.2011.
u 15:01

Branitelji upiru prst u državnu vlast zbog sudbina Veljka Marića i Tihomira Purde, te najavljuju još veći prosvjed u subotu 26. veljače u središtu Zagreba.

GRUBIŠNO POLJE - Oko tisuću branitelja iz cijele Hrvatske pod okriljem novoosnovane udruge Istinski hrvatski branitelji RH - Braniteljska akcija, okupljeni na mirnom prosvjedu u središtu Grubišnoga Polja danas su jednoglasno poručili da je dosta progona hrvatskih branitelja, posebice nezakonitih uhićenja poput onih Veljka Marića i Tihomira Purde. Poručuju da je kap prelila čašu, te da neće stati prosvjedovati dok Marić, Purda, Gotovina, Norac i ostali hrvatski uznici ne budu u Hrvatskoj, najavljujući još veći skup u subotu 26. veljače u središtu Zagreba.

Izmjenjujući se za govornicom branitelji su iznosili svu gorčinu zbog posljednjih događaja, gdje ih se, kažu, omalovažava, hapsi, procesuira. Braniteljica Tanja Vander Linden naglasila je da su svim državnim strukturama puna usta nesigurnosti i nemoći da se bilo što napravi po pitanju Marića i Purde, dok je Mladen Leovac rekao kako zlo u ovoj državi ima ime i prezime.

- Naša maćeha hrvatskih branitelja, nekada smo je zvali majkom, bila je naša ministrica 2007. godine. Imala je te spise u rukama, a kome ih je proslijedila ? No, imamo rješenje, mijenjat ćemo Stanimirovića i Jadranku za Purdu i Marića - poručio je s govornice Leovac napominjući da je bilo pokušaja miniranja današnjega prosvjeda, od onih da se Braniteljsku akciju stavi pod politički predznak, do trganja plakata.

Pero Janjić Tromblon istaknuo je da su branitelji spremni, nastavi li se teror prema njima, uzeti oružje. Poručeno je neka dobro razmisle što će zaokružiti na referendumu za ulaza u Europsku uniju u kojoj, navode, branitelji očito nisu dobrodošli. Vladi, Saboru i Predsjedniku RH upućeno je jedanaest zahtjeva među kojima je promptan i bezuvjetan prekid progona hrvatskih branitelja, ukidanje zakona o oprostu, objavljivanje skrivenih državnih sporazuma sa Srbijom i Crnom Gorom, očistiti državu od komunizma i drugi zahtjevi.

Na skupu su bile i Slobodanka Purda te Marijana Marić s djecom, koja je prošloga petka posjetila supruga Veljka u srbijanskom zatvoru.

- Fizički je dobro, a psihički teško. No, kada je čuo što se događa, da se i za njega čuje, lakše mu je-rekla je M. Marić navodeći da je odbijenica izručenja u ministarstvu pravosuđa i očekuje da ono uloži žalbu kako bi suprug Veljko konačno došao u Hrvatsku.

S. Purda je, rukom pod ruku s M. Marić rekla kako je sramota za državu da Marijama Marić nakon devet mjeseci mora moliti za pomoć.

- Nismo niti znali da Veljko postoji. Čemu devet mjeseci čekati ? Znamo svi odgovor na pitanje tko je kriv za sve to: to Vlada - rekla je S. Purda.

Ključne riječi

Komentara 934

Avatar netstoper
netstoper
20:30 20.02.2011.

Srbo-četnik koristi i njemački za svoju \"lažnu propagandu\", udbaška ,stara komunistička škola...

OB
-obrisani-
20:30 20.02.2011.

Ma šta se ova srbadija teška ovdje navukla ?! Nije Vam dosta još, pa dobiti ćete, sve u svoje vrijeme

WE
western01
06:37 21.02.2011.

..volim zadnji komentar ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije