Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detalji zločina u zagrebu

Zatučena referentica bila je prijateljica ubijene menadžerice

Ubojstvo u Podsusedu
Foto: Facebook/ Grgur Žučko, Pixsell
1/7
13.08.2015.
u 17:03

Sanjinu sestru Gordanu Ivanović, u visokoj trudnoći, novo je ubojstvo i te kako potreslo

Marijana Lončarić (38), koju je u nedjelju ujutro nasmrt pretukao Predrag Marinković (37), družila se svojedobno s Osječankom Sanjom Hap (39), koja je nasmrt izbodena u svom zagrebačkom stanu u ožujku.

Sestra viđala Marijanu

Sanjinu sestru Gordanu Ivanović, u visokoj trudnoći, novo je ubojstvo i te kako potreslo.

– Kada sam čitala kako je Marijana ubijena, toliko me podsjetilo na Sanjinu smrt da sam se naježila, jedino što ona nije vezana selotejpom. Sestra mi je bila toliko pretučena da je u prvi mah nisam prepoznala – očajna je Gordana, uvjerena kako je policija “prebrzo zaključila istragu”.

Sanjina shrvana obitelj, naime, nikada nije prihvatila policijske nalaze da je nogometnu menadžericu ubio Viktor Tolj, u čijem je ŠKZ-u Manila svojedobno podigla kredit. Dan poslije Tolj se, kako je rekonstruirala policija, nakon što ju je ubio, dovezao u Osijek, gdje je pucao u poznatog odvjetnika Vlatka Vidakovića u njegovu uredu u središtu grada pa na koncu presudio i sebi.

Sestra Sanje Hap sjeća se ubijene Marijane Lončarić kao vedre i druželjubive žene.

– Izlazile su skupa, a srela sam je i ja dva puta za posjeta sestri. Povezle smo je iz Velike Gorice za Zagreb prije dvije godine, išle smo po Sanju na stadion pa je i ona bila. I tada sam je vidjela posljednji put – prisjeća se Gordana.

Puljanin Predrag Marinković, koji je osumnjičen za ubojstvo Marijane Lončarić, bio je njezin partner kojeg je upoznala na odvikavanju od alkohola. S odvikavanja od alkohola par je nekoliko puta odlazio i ponovno se vraćao. Marinković je bio pijan i dok je Marijanu Lončarić lupao šakama i nogama, što je na koncu rezultiralo njezinom smrću. Nakon što ju je pretukao, Predrag Marinković istražiteljima je ispričao da je pretučenu ženu pitao treba li hitnu. Ona mu je navodno odgovorila da ne treba, nakon čega ju je polegao u krevet.

Ubojica otprije nasilan

Hitnu pomoć ipak je pozvao satima kasnije, kada je za Marijanu Lončarić bilo prekasno. Na poprište zločina odmah su došle hitna pomoć, ali i policija koja je Puljanina odmah privela.

Nakon obrade u policiji završio je na ispitivanju u tužiteljstvu, a potom i kod suca istrage zagrebačkog Županijskog suda koji mu je odredio istražni zatvor. Ćelije Marinkoviću nisu nepoznato okruženje. Zbog pokušaja ubojstva u zatvoru je već “odležao” tri godine. Prije 12 godina nožem u trbuh ubo je tada 23-godišnjeg Kninjanina Dražena Martića. Prije nego što ga je pokušao ubiti, Marinković se s Martićem posvadio u pulskom diskoklubu “Uljanik”. Napao ga je odmah nakon izlaska iz diskokluba. Također, u policijskom dosjeu Marinković ima i imovinske delikte, uglavnom krađe. Ni nakon izlaska iz zatvora, očigledno, nije promijenio svoje navike. Odao se alkoholu, kojemu je bila sklona i ubijena Marijana Lončarić.

Prije ubojstva zajedno su proveli vikend. U noći sa subote na nedjelju posvadili su se, a Marijana je pomoć potražila i od susjede kojoj je dvaput kucala na vrata stana. Te noći susjedi su čuli i njezine povike: “Ubit će me”. Budući da je policija često kucala na vrata njezina stana i da se osim vike čula i glasna glazba koju je Marijana često puštala, susjedi njezino vrištanje, nažalost, nisu doživjeli ozbiljno.

>>Ubojstvo u Podsusedu: Tražio alibi i nakon 10 sati zvao Hitnu

>>Našli je zatučenu u krevetu, a večer prije zločina vikala je: ‘Ubit će me...’

Komentara 50

Avatar Trpimir
Trpimir
17:42 13.08.2015.

predrag marinkovic iz Pule!! ha! Da li je potrebno komentirati?..

SM
simune mali
17:51 13.08.2015.

al stara poslovica kaze " ko sa budalom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju"

MR
MRUDante
19:32 13.08.2015.

Ja ću i ovaj put pitati - VL, koji je smisao ovog članka?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije