Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijetili obitelji

Zatočili maloljetnu trudnicu pa je silovali i tjerali na rad

silovanje
Foto: ilustracija
15.12.2014.
u 21:24

Majka oštećenice je, u strahu za sebe i svoju obitelj, zajedno sa kćeri i ujnom, napustila okrivljenikovu obiteljsku kuću

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv troje hrvatskih državljana (1995., 1970. i 1967.) i to protiv prvookrivljenika zbog kaznenog djela protiv spolne slobode, prijetnje i protupravnog oduzimanja slobode

Tereti ih se da su od svibnja 2014. do 9. kolovoza 2014. u obiteljskoj kući u Zagrebu, 17-godišnjakinji oduzeli slobodu, ograničavali  joj kretanje i kontakte s roditeljima, prisiljavali je na težak fizički rad pritom je učestalo verbalno i fizički napadali, koristeći pritom i revolver.

Prvookrivljenika se tereti i da je uporabom sile s oštećenicom imao spolni odnos iako je znao da je trudna.

Prvu dvojicu okrivljenika se tereti i da su 8. kolovoza 2014., na istoj lokaciji; kad su oštećenicu došle vidjeti njena majka, sestra i ujna; drugookrivljenik ih je dočekao s bičem u ruci kojim je pokušao udariti sestru no nije uspio, nakon čega je zaprijetio majci da će joj ubiti muža i sinove te ih poslati joj doma u paketu.

Majka oštećenice je, u strahu za sebe i svoju obitelj, zajedno sa kćeri i ujnom, napustila okrivljenikovu obiteljsku kuću.

Protiv troje okrivljenika, koji se nalaze u istražnom zatvoru, je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela. 

>> Započelo suđenje petorici za silovanje maloljetne Zadranke

Komentara 5

Avatar Ironman0105
Ironman0105
22:22 15.12.2014.

Bi li bilo fer da ste napisali da se radi o romima?

Avatar JOHNI
JOHNI
21:44 15.12.2014.

Za takve stvari, pojave je kriva držvna vlast (vlada kroji zakone ... i koliko toliko ima veze sa pravosuđem) ...: da su sankcije nasilnicima strože , stroge (a ne kako ćemo lako ćemo s advokatima preurediti priću, nabaviti lažne svijedokeke ) ...., da se nasilnici boje sankcija ne bi bilo toliko nasilja ili daleko manje . Da se nasilnike stavi na stub srama ...( a ne da ih se štiti o zakokonu o zaštite privatnosti ) ...bilo bi daleko manje nasilja ...., vlast, država ima dosta krivnje za takve pojave.

Avatar JOHNI
JOHNI
21:51 15.12.2014.

... kada sam pročitao naslov mislio sam da se događaj zbio negdje na Bliskom Istoku....., ili još dalje Istočnije ...,ali ovdje ..., e vladajući kakve donosite zakone i kako funkcionira pravosuđe kod nas !? Da se žrtve , ili onini koji znaju da je netko žrtva boje i razmišljaju prijaviti policiji..., ili kao ovaj nasilnik ne samo što se nije niti stidio što radi ,nego se još i prijetio . Eto to govori o našoj vladi, policiji, pravosuđu ..., odnosno koliko se boji taj nasilnik .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije