Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pet wc-a na brodu

Zatočeni na kruzeru: 4200 putnika na kruhu i luku već četvrti dan

nasukani kruzer (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
13.02.2013.
u 16:09

Agonija putnika i osoblja kruzera Carnival Triumph započela je u nedjelju nakon požara u strojarnici. Brod se potom nasukao na otvorenom moru u Meksičkom zaljevu

Da će im se ugodna plovidba kruzerom pretvoriti u noćnu moru, sigurno nije pretpostavljao ni jedan od ukupno 4200 putnika Carnivala Triumpha. Naime, taj se brod nakon izbijanja požara u strojarnici u nedjelju, 10. veljače, nasukao u Meksičkom zaljevu. Iako je požar ugašen, brod je ostao bez pogona i to na otvorenom moru, 150 kilometara od poluotoka Yucatan. Daily Mail piše da su putnici od tada prepušteni pukom preživljavanju sve dok kruzer brodom tegljačem ne bude prebačen do Alabame.

Dok se polako približavaju američkoj obali, putnici i osoblje sve su očajniji. Iz dana u da žive u sve lošijim uvjetima. Hrane je ponestalo pa su mnogi prisiljeni jesti isključivo hladne sendviče od luka i hamburgere na koje moraju čekati u redu, ponekad i po četiri sata. Još veći problem predstavlja održavanje osobne higijene jer tuševi ne rade, a kako na brodu nema struje i vode, nije moguće ni pustiti vodu nakon obavljanja nužde. No da stvar bude gora, ona se može obaviti u svega pet WC-a, pa je osoblje putnike zamolilo da velike nužde obavljaju u vreće, a male u tuš kabinama. S obzirom na velike vrućine, smrad postaje sve nepodnošljiviji.

Neki putnici javili su se bližnjima te ispričali da ne mogu spavati u kabinama jer su tepisi namočeni mokraćom. Stoga su razapeli šatore na palubi i u njima provode noć.

O stanju na kruzeru oglasio se i predsjednik uprave Carnival Cruise Lines koji je izrazio žaljenje zbog nastale situacije te svim putnicima obećao novčanu pomoć. Osim plaćanja svih putnih troškova i povratka novca uplaćenog za krstarenje, Carnival Cruise Line oštećenima će  ponuditi i jedno besplatno putovanje.

Očekuje se da će brod u četvrtak doći do SAD-a, čime će patnje putnika konačno biti okončane.

>>Čamac za spašavanje otkvačio se s kruzera, poginulo pet osoba

Komentara 13

DU
Deleted user
16:39 13.02.2013.

A gdje su helići-zrakomlati. Na taj brod mogu sletiti bilo kakvi vojno-transportni helići.

DU
Deleted user
16:40 13.02.2013.

Netko kao da želi tragediju.

IP
info_punkt
16:37 13.02.2013.

kako se to može nasukati na otvorenom moru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije