Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tijelovo

Zastupnicima slobodan cijeli tjedan, đacima četiri dana, trgovcima dan

Sabornica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
Autori: Tea Romić, Romana Kovačević
20.05.2016.
u 10:02

Četverodnevni odmor, od četvrtka do nedjelje sljedećeg tjedna, imat će školarci i nastavnici te tvrtke koje su tako isplanirale

Nakon kalendarski loše položenog 1. svibnja, blagdan Tijelova strateški se dobro smjestio u četvrtak, što omogućuje narodu omiljeno spajanje do dugog vikenda. Najviše su se okoristili narodni zastupnici – Sabor neće zasjedati cijeli idući tjedan.

Nakon što danas odrade drugi krug glasovanja ovaj tjedan, zastupnici bi trebali na odmor do 1. lipnja. Prigovorio je zbog toga jučer u Saboru zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

– Mi sljedeći tjedan nećemo raditi, valjda opet nema uvjeta za rad umjesto da zasjedamo, ako treba, i cijeli tjedan – upozorio je Sinčić te naglasio kako se zastupnici odmaraju dok dužničko ropstvo u državi iz dana u dan raste. Složio se i zastupnik Mosta Ivan Lovrinović. – Mogli smo barem odraditi ponedjeljak, utorak i srijedu. Ali porazna je jedna druga slika, a to je, ako sam dobro prebrojio, sjedi nas 25 pa sljedeći put kad budete izišli na izbore, razmislite kome dajete svoje glasove – poručio je Lovrinović.

Ako gledamo dosadašnju praksu u radu Sabora, katkada se zbog jednog dana praznika u tjednu zasjedanje zaustavljalo cijeli tjedan, a u proteklom se mandatu često događalo, ako praznik ili blagdan pada, recimo, u četvrtak, da Sabor počne sa zasjedanjem u ponedjeljak i radi do srijede.

Četiri dana sljedeći će tjedan spojiti u predah prije završnih provjera znanja oko 540 tisuća đaka i 60-ak tisuća zaposlenih u školama. Trgovci sve više rade i na same blagdane, pa o spajanju nema govora, a proizvodne tvrtke su, kao i škole, moguće četverodnevno spajanje premostile godišnjim planom.  

>>Ovo su znakovi da 'pucate po šavovima' i da morate 'napuniti baterije'. Prepoznajete li ih?

Komentara 20

MA
maddog
10:33 20.05.2016.

bože dragi za šta oni nama pare uzimaju a mi još veće ovce uporno ih ponovo biramo bez obzira na stranku!

DU
Deleted user
10:28 20.05.2016.

Zastupnicima slobodan cijeli tjedan, tako i treba, bar tjedan dana neće izglasati neki novi zakon ili "reformu" na štetu građana a po direktivi Evropske komisije, Amerike i NATO.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
10:26 20.05.2016.

Baš lijepo....nego, kak se postaje saborski zastupnik i jel se tamo radi svaki dan ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije