Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAČANJE ISIL-a
Povratak na članak

Zašto su zapravo napokon Amerikanci napali džihadiste u Iraku

Prije lipanjskog zauzimanja Mosula ISIL je raspolagao sa 900 milijuna, a sada već s dvije milijarde dolara, piše Hassan Haidar Diab

Komentari 13

Avatar pekarr
pekarr
08:43 20.08.2014.

Da...amerikanci su naoružavali ekstremiste u siriji protiv assadovog režima, a sad su isti uzeli maha i u iraku i u siriji. Zašto sad ne zaustaviti ove u siriji koji ruše "režim" ?

VL
Avatar Sidewinder
Sidewinder
08:24 20.08.2014.

Sune i šije se mlate tisuću godina prije nastanka Amerike, ali našem analitičaru Hasi je uvijek naravno kriva Amerika.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:13 20.08.2014.

Prvo smo ih naoruzali da bi zbacili Asada, ali sada kada to nisu uspjeli oteli su nam se kontroli pa ih moramo izbombardirati. Tako to mi uvijek radimo, pa tako je bilo i s mudjahedinima u Afganistanu. To je nas standarni obrazac ponasanja.

VL
DU
Deleted user
09:24 20.08.2014.

ISIL je dobio moć samo zato jer je Irak podupirao Sibirskog predsjednika pa da to spriječe ameri su naoružali ISIL. Na internetu se može naći intervju iračkih vojnika koji kažu da su njihovi zapovjednici samo nestali a da je vojskaa prepuštena samoj sebi bez zapovjednika. Tako nešto se ne događa bez znanja amera.

VL
MA
majeltomoguce
16:34 21.08.2014.

Svega ovoga ne bi bilo da su patenti Nikole Tesle zaživjeli u svijetu, a ne u skrivenim katakombama Amera! Danas nafta ne bi bila bitna, svi bi imali free energy i ne bi bilo ratova - no Bildebergovi i Rockfelerovi onda ne bi imali za Cadillac a to se ne može dozvoliti naravno. Joj kako je jadan ovaj svijet sa ti svojim modernim faraonima ...

VL
SE
Sejo
22:25 20.08.2014.

George W.Bush je otvorio Pandorinu kutiju koju je Sadam drzao zatvorenu i stotine zmija,raznih nacija ,raligija,sekti i ostalih se sada bore medjusobno za mao teritorije.i samo je pitanje dana kada ce neka od tih zmija stici u Britaniju ili Amerku.U Libiji je Gadafi drzao stotine plemena pod kontrolom ,sada je to medjusobna borba do istrebljenja a to je u stvrai i cilj,da se oni medjusobno ubjajau dok im Ameri pljackaju naftu.Ali to je nezustavljiv proces ,jenog dana ce sav Bliski istok biti Al-quaida a za to ce iskljucivi krivci biti Izrael i USA.

VL
Avatar white socks
white socks
15:54 20.08.2014.

Ma neeeeee! Ameri napadaju zbog mira u svijetu i zaštite kitova. Naravno ne zbog toga što se ISIL polako približava području na kome djeluju američke naftne kompanije.

VL
SA
sablja810
03:31 21.08.2014.

Ma sami su si krivi. Drugo, to su apsolutno izmisljenje zemlje iz apsolutno jos mutnijih vremena engleskog kolonijalizma-trgovanje ljudima, zemljama i nasljedstvom. Sada, naravno, prave se ludi, a vrlo dobro su poznati planovi nekih da tamo izgrade zeljeznicu i onda preko trgovine razviti zemlju. To se moralo sprijeciti po svaku cijenu. Napori da se tamo nesto napravi osudjeni na propast zbog nafte i stabilnosti koja neodgovora engleskim interesima i postavljenim monarhijama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.