kolumna
Povratak na članak

Zašto nagrada Mirko Kovač nije državna književna nagrada?

Da je u neku drugu državu u ratno vrijeme iz zemlje agresora došao poznati književnik, ta bi država to iskoristila puno umješnije i probitačnije od Hrvatske

Komentari 1

DU
Deleted user
11:01 02.10.2014.

Mirko Kovač je bio kvalitetan književnik, ali kao osoba - to je upitno. Nije on bježao, a potom napadao sredine iz kojih je odlazio bez razloga, nego koristi. Rodio se u Crnoj Gori (što je krio, nego je pričao da je iz Dubrovačkog zaleđja), pa onda otišao u bolje, u Sarajevo. Kada se tamo izbrukao, pobjegao je u bolje, u Beograd, a kada je zbog rata naišlo siromaštvo, opet je pobjegao u bolje, i to u Rovinj. Zašto nije u Vukovar, ili Osijek? Da se situacija zakomplicirala i u Istri, taj bi odmaglio u Švicarsku.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.