Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zašto fasada iz 80-ih još stoji, a fasadu iz 2014. otpuše prva bura?

Kaže ekspert – nije stvar u buri, nego u loše odrađenom poslu. Vidimo i sami, no nije jasno kako je država dozvolila ovakav "standard" u gradnji

Komentari 10

Avatar deziderij
deziderij
14:17 06.03.2015.

Odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan. Imamo novopečene građevince koji svoj posao rade posve površno, odnosno sfušere ga što prije i što lošije. Imamo, odnosno nemamo, odgovorne osobe ( nadzorne organe ) koji potpisuju nešto za što ih uopće nije briga jer znaju da nikada neće odgovarati za svoje propuste. I imamo takvu ( nazovi ) državu koja je sve prije nego pravna i pravedna i kojoj je javašluk prioritetna kategorija.

VL
LA
Latz
14:57 06.03.2015.

Zna se izvođač --- lupiti mu toliku globu da mora zatvoriti tvrtku. Stvar riješena.

VL
LA
Lavica7
14:55 06.03.2015.

I jos jedno pitanje vezano iz seriju Crno-bijeli svijet... Kako to da nam TADA fasade nisu bile unistavane GRAFITIMA?! Postoji li nacin da I danas na taj nacin zastitimo procelja nasih zgrada ?!

VL
KA
Karas
16:26 06.03.2015.

tko je prije primopredaje objekta obavio kontrolu izvedenih radova??? Odmah ga uhapsit i streljat za opomenu drugima!!! Sigurno je dobio kuverticu od izvodjaca radova ili je sljepac??

VL
DU
Deleted user
16:52 06.03.2015.

80-tih nije bilo ni domoljuba , ni hrvatina , ni hadezea , bogami ni satorasa .bili smo u ono vrijeme normalni , radili smo , zaradili , vozili auta , isli na godisnje , ganjali zene i tak ,...romantika pur u tadasnjem mraku u usporedbi sa danasnjom domoljubnom demokracijom,....

VL
PR
pramenka
15:16 06.03.2015.

nisu to nažalost novopečeni građevinci, već velike firme koje imaju svoje skele ,svoje fasadere,rade sa svojim materijalom na jedan extra loš način samo da bi bili konkurentni u natječaju za takvu vrstu posla.radi se o niskim cijenama na tržištu u koju se nemoguće uklopiti radom i materijalom,a da bi se moglo parirati nešto se mora izbaciti(beton kontakt,umanjiti ljepilo po kg,ne tiplati ili samo reda radi itd itd).naručitelji su sami krivi jer za nisku cijenu kvadrata mogu dobiti fasadu ali samo ovakvu koja će stajati do nekog određenog vremena,recimo jače bure ili vjetra.sad treba kazniti izvođača što je dao garanciju na ovakav fušeraj samo tko će to učiniti...oni koji stoje iza njeganekim dopisanim pravilnicima ili zakonima....

VL
MX
MXLCLGTG
18:46 06.03.2015.

Kako se ono kaze hrvatska kvaliteta bitno je da se novci uzmu a za tu kvalitetu im ona stara izreka drzi vodu dok majstori odu.

VL
KO
KONDENZ
18:31 02.07.2019.

Postovana ili stovana gospodo, vrlo su amizantni Vasi komentari ali na zalost ne doprinose ni u kojem smislu u iznalazenju rijesenja i pravilnom shvatanju problema. Nemojte da pitate kardinala, ako poznajete papu. Za pocetak saslusajte predavanja najpoznatijeg kriticara fasadnih sistemama u evropi , gospodina Konrad Fischer -a i upoznajte se sa neizljecivom bolescu kondenza koju imaju svi fasadni sistemi

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.