Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dražen budiša

"Zaslužan sam što sam s vlasti skinuo 40.000 bivših komunista"

dražen budiša
Filip Brala/PIXSELL
26.10.2011.
u 12:17

– Čovjek koji je pravomoćno osuđen i izdržava kaznu u zatvoru ne bi smio i trebao imati pravo aktivno sudjelovati u izbornom procesu – drži Budiša.

– Ako sam 2000. godine doveo bivše komuniste iz redova SDP-a na vlast, za što me proziva hadezeovac i bivši komunist Darko Milinović, onda sam još više zaslužan za to što sam tada skinuo s vlasti 40.000 bivših komunista, koliko ih otprilike i danas ima u redovima HDZ-a. Ako sam ja doveo Ivicu Račana na vlast, onda je i Darko Milinović doveo Jadranku Kosor na vlast, koja je u partiju ušla baš one godine kad sam ja osuđen za kontrarevolucionarni napad na državno uređenje – rekao je Dražen Budiša, nositelj liste HSLS-a u IX. izbornoj jedinici, na konferenciji za novinare u Zadru. Dodao je da mu 5. prosinca ujutro, dan nakon parlamentarnih izbora, to više nitko neće moći reći jer HSLS ovoga puta na izbore izlazi samostalno.

– I ne samo da izlazimo samostalno, nego izlazimo s jednim, jedinstvenim programom. Nemamo program za birače i program za poslije izbora, kao što imaju druge stranke. Osnova je našeg programa gospodarska reforma, koja neće biti laka i spektakularna, kao ni izlazak iz krize. Poduzetništvo i obrtništvo okosnica su gospodarstva i jedino se u tim dvjema granama mogu otvarati radna mjesta – naglasio je Budiša i napomenuo da se HSLS zalaže za podjelu Hrvatske u četiri jake regije – Središnju Hrvatsku, Slavoniju, Primorsko-goransku s Istrom i Dalmaciju.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o tome da će Branimir Glavaš biti nositelj lista HDSSB-a, Budiša je rekao kako je po zakonu to moguće, ali istodobno to znači da taj loš zakon hitno treba mijenjati.

– Čovjek koji je pravomoćno osuđen i izdržava kaznu u zatvoru ne bi smio i trebao imati pravo aktivno sudjelovati u izbornom procesu – drži Budiša.

Prema najavi, HSLS će 4. ili 5. studenoga objaviti imena kandidata za sve izborne jedinice.

Komentara 80

LE
leurdovac
14:04 26.10.2011.

Da ništa u životu nije napravio zaslužio je spomenik za smjenu HDZ-a 2000. Treba se samo sjetiti likova koji su tada nestali sa scene.

PC
poshten_chovek225
18:20 26.10.2011.

Konacno -1-a istina nakon dugo- dugo vremena Bas kao 1 –a jesenska kisa nakon dugog toplog ljeta No nelaje pas radi sela – vec radi sebe

Avatar MK
MK
13:07 26.10.2011.

Zasluzan si sto si g. 2000 vratio Komuniste na vlast i sto su te provozali ko maloga djecaka... ...Nema naivnijega politicara u Hrvatskoj povjesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije