Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gotova istraga

Zapovjedniku srpskih logora Vasiljeviću sudit će se u Beogradu

aleksandar vasiljević
Arhiva VL
17.11.2010.
u 16:25

Državno odvjetništvo završilo je istragu o logorima u Srbiji kroz koje je prošlo više od 3000 hrvatskih ratnih zarobljenika

Državno odvjetništvo završilo je istragu o logorima u Srbiji kroz koje je prošlo više od 3000 hrvatskih ratnih zarobljenika. Istragom je utvrđeno da je za mučenja i likvidacije u logorima na području Srbije i okupiranih dijelova Hrvatske odgovoran sam vrh JNA.

- Zadovoljni smo što je istragom utvrđeno da je najodgovorniji Aleksandar Vasiljević, general-major bivše JNA i nekadašnji načelnik Uprave bezbednosti. DORH bi optužnicu za mjesec trebao proslijediti u Beograd, gdje će se Vasiljeviću i suditi - rekao je Pero Kovačević iz Udruge pravnika Vukovar 1991.

- Sada kad je jasno da je sve bilo pod ingerencijom Beograda, tražimo od Vladimira Vukčevića, glavnog tužitelja za ratne zločine u Beogradu, da ponovno otvori istragu za Ovčaru i da kazni ne samo neposredne počinitelje nego i nalogodavce 264 ubojstva - rekao je predsjednik udruge Zoran Šangut.

Komentara 8

OB
-obrisani-
21:00 17.11.2010.

Otkud logori u Srbiji ako ona nije ratovala? A otkud logori u Hrvatskoj ako Hrvatska nema ništa s tim? Eto, ona pitanja su podjednako smislena. Nije postojala teritorija Jugoslavije koja ne bi pripadala nekoj od republika, zar ne? Ako Jugoslavija, to jest neka njezina instirucija, ima bilo kakvu unutrašnju aktivnost, onda je teritorij na kojem se sve to događa teritorij Jugoslavije, a ujedno i teritorij neke od republika koje su činile SFRJ. Meni je glupo da bilo kome moram ovo objašnjavati. Sve što je radila JNA, ako se dokaže da je radila JNA, ujedno je i dokazom da nije radila Srbija. I dalje, sve što je radila JNA radila je na teritoriji Jugoslavije koje je slučajno i teritorij neke od fedewrlanih jedinica jer Jugoslavija nije ni imala drugog teritorija koje ne bi bilo u sastavu neke od federeralnih jedinica.

Avatar Idler 3
Idler 3
22:16 17.11.2010.

21:00h kurcula....ljudi iz jedne zemlje odvedeni su silom na teritorij druge i to protiv njihove volje, a razmjenom su pušteni tek u ljeto 92-e godine. Osim što su bili stalno mučeni neki su i ubijeni. Naravno tebi ove dvije prethodne rečenice nisu baš jasne al nema veze, kak veli tvoj Stanimirevič - sigurno je med njima bio i poneki \"presvučeni\" !!!

OB
-obrisani-
17:53 17.11.2010.

Otkud logori u serviji ako ona nije ratovala? Sad čekamo odgovor Iivnog pobratima Tadića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije