Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
telefonska prijetnja

Zaposlenik Brodosplita zaprijetio smrću Tomislavu Debeljaku

Tomislav Debeljak (1)
Slavko Midzor/PIXSELL
14.03.2013.
u 12:12

Osumnjičenom zaposleniku dano je pravo da izloži svoju obranu te je radi sprječavanja utjecanja na svjedoke udaljen s mjesta rada do završetka postupka, priopćili su iz Brodosplita

Visoko pozicionirana osoba u Brodosplitu u ponedjeljak 11. ožujka u 8 sati primila je telefonski poziv zaposlenika s prijetnjom smrću Tomislavu Debeljaku, predsjedniku uprave te tvrtke, priopćili su iz Brodosplita.

Navodno je radnik koji je prijetio Debeljaku Zvonko Šegvić, glavni škverski sindikalac, kojemu je zabranjen ulaz u Brodosplit. Iako u škverskom priopćenju piše kako ne žele otkriti njegov identitet tijekom trajanja postupka, policija do četvrtka, kada je iz Brodosplita upućeno priopćenje medijima, nije imala nikakve informacije o prijetnji smrću novom vlasniku škvera. Nitko je nije prijavio, iako se navodno dogodila još u ponedjeljak, ali u splitskoj policiji najavljuju kako će istražiti o čemu se radi.

''Brodosplit je poduzeće koje štiti svoje radnike i ne dopušta zastrašivanje i prijetnje nikome, bez iznimke. U skladu s temeljnim i pravnim načelima, osumnjičenom zaposleniku dano je pravo da izloži svoju obranu te je radi sprječavanja utjecanja na svjedoke udaljen s mjesta rada do završetka postupka. Tijekom trajanja postupka koji je Brodosplit pokrenuo protiv osumnjičenog zaposlenika, njegov identitet i podaci o razvoju postupka, ostaju povjerljive prirode'', navode u priopćenju.

>> Debeljak sindikatima: Objavljujem rat za obranu škvera i škverana

Komentara 4

OB
-obrisani-
17:30 14.03.2013.

Tvornice radnicima, sumnjive tipove pod istragu, bolje mirnim putom nego revolucijom

BA
BandaZG
20:57 14.03.2013.

Kaje bilo? Više se nebuju mogli izgubiti u utrobi broda do pauze ili kraja radnog vremena? :D

NS
nemoralni sindikalac
21:39 14.03.2013.

Hoćemo li konačno shvatiti da moramo raditi više da bi nam bilo bolje. Naravno, da bi bilo bolje da je škver državni, naš ali dokazali smo da to nebu išlo. Nerad, nepotizam, lopovluk netko mora platiti do sada se to plaćalo zaduživanjem, ali više nema. Ovaj scenarij ili sudbina čeka sva državna poduzeća (vode, šume, hac, hc, janaf.....). Ovo što je debeljak napravio treba napraviti i po državnim tvrtkama, tamo upravljaju sindikati, tajnice, rodbina....jer nas to jedino može spasiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije