Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPLIJENJENA JAHTA

Mamić: Sin je vlasnik jahte i nemam potrebe komentirati slučaj

mamić
Foto: Nino Strmotić/PIXSELL
1/10
02.07.2010.
u 20:22

Inspektorima nije dokazano da je jahta Maluciva korištena za djelatnost za koju je registrirana pa do daljnjega ostaje na "mrtvom vezu".

Carinska uprava zaplijenila je prije 10 dana jahtu Marija Mamića, sina izvršnog dopredsjednika Nogometnog kluba Dinamo Zdravka Mamića, odnosno stavila ju je pod nadzor, pa Mamićevi do daljnjeg ne mogu uživati na 20-metarskoj Malucivi. Potvrdio nam je to jučer Mladen Barišić, šef Carinske uprave.

– Riječki carinici su tijekom redovne kontrole uočili nepravilnosti, no postupak je još u tijeku budući da tek trebamo saslušati Mamićevog sina. Nećemo dozvoliti nepravilnosti, ali nećemo ni nikome unaprijed suditi – rekao nam je Barišić.

Sporno je to što je Mario Mamić jahtu pri uvozu registrirao na svoju tvrtku za iznajmljivanje, odnosno u gospodarske svrhe, ali jahtu nije iznajmljivao nego ju je koristio u privatne svrhe. Budući da je jahtu uvezao na tvrtku, u gospodarske svrhe, Mario Mamić nije platio carinu za tu jahtu, ali ni poseban porez. Kada se jahta uveze na taj način carina provodi kontrolu da li se ona koristi u registrirane svrhe. Barisić je dodao kako će detaljnije informacije o zapljeni jahte imati u ponedjeljak budući da bi do tada vjerojatno carinici trebali razgovarati i s Mariom Mamićem.

Njegova je jahta zapećaćena i na vezu u Ićićima u ACI-jevoj marini, a djelatnici marine paze da ne netko ne isplovi s njom.

Mario Mamić ima se pravo žaliti, ali žalba još nije stigla. Tek kad plati prilikom uvoza neplaćenu trošarinu od 150 tisuća kuna i druge troškove, kao i novčanu kaznu jer je u carinskom prekršaju, morski vuk Zdravko Mamić mogao bi zaploviti svojim brodom, odnosno brodom registriranog na tvrtku njegova sina. Ogluši li se na rješenje inspekcije država će u ovršnom sudskom postupku nastojati naplatiti svoje potraživanje – oglasit će prodaju jahte na javnoj dražbi.

Mamić senior je strastveni obožavatelj jahti, a promijenio ih je nekoliko - See Ray 330, Azimut 4, Ferretti 44, Ferretti 59... Jednom je prilikom izjavio: “Veće jahte uzimao sam da bih ugostio prijatelje. Ja brod koristim da bih ugostio bezbroj prijatelja. Kod mene se na brodu zna naći po 20-30 ljudi. Skupimo se u luci ili marini i odemo zajedno na kupanje i ručak.”

Sadašnja vrijednost Malucive procjenjuje se na oko pola milijuna eura, no kupljena je za puno više. Carina je procijenila jahtu puno skupljom od 700 tisuća eura, navodno je prava cijena oko milijun i pol eura!

Zdravko Mamić spokojno je u petak uživao u austrijskom mjestašcu Längenfeldu gdje je na pripremama nogometaša Dinama. Nije se baš uzbudio na spomen jahte Maluciva koja je završila na “suhom vezu”.

– Jahta je vlasništvo moga sina i nemam potrebe komentirati taj slučaj.

Jahta sinova, skupocjeni bentley supruzin, stadion i klub gradski... Netko neupućen pomislio bi da je sam Mamić sirotinja!

Ključne riječi

Komentara 55

WE
western01
09:07 03.07.2010.

..da pojasnim ...prvi krug je stici medju prvih 8,drugi krug je biti treci bez bosanaca na svij..prvenstvu...

WE
western01
09:09 03.07.2010.

...janez pisaj niz savu stici ce pisaka do rodnoga grada tvoga oca...

PR
prisoje
22:39 02.07.2010.

SARDI i ti si hercegovac samo neznas pitaj mamu svoju ako ti hoce rec istinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije