Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA EPPO-a U ITALIJI

Zaplijenili 2,4 milijuna metra tekstila vrijednog tri milijuna eura

European Public Prosecutor's Office, EuStA, EPPO
Horst Galuschka/DPA
19.03.2024.
u 10:14

Istragom je utvrđena da je kompanija u čijem je skladištu nađen krijumčareni tekstil, krivotvorila dokumentaciju, lažno prikazujući da su dobavljači iz Francuske, Njemačke, Mađarske, Slovačke

Istražujući krijumčarenje tekstila, talijanska policija je po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) zaplijenila 2,4 milijuna metara ilegalno uvezene tkanine čija se vrijednost procjenjuje na oko tri milijuna eura. Istražitelji su zaplijenili bale tkanine koje su nađene u skladištu jedne kompanije u oblasti Prato.

Riječ je o kompaniji koja je od ranije pod istragom zbog krijumčarenja tekstila iz Kine, pri čemu su izbjegli plaćanje carine i poreza. Osim bala s tekstilom, zaplijenjeno je i 34.000 eura. Tkanina je bila u skladištu gdje se čuvala do prodaje na talijanskom tržištu. Istragom je utvrđena da je kompanija u čijem je skladištu nađen krijumčareni tekstil, krivotvorila dokumentaciju, lažno prikazujući da su dobavljači iz Francuske, Njemačke, Mađarske, Slovačke...

VEZANI ČLANCI: 

Osim toga, sumnja se da se tkanina prodavala na crnom tržištu, a dosadašnjim rezultatima istrage utvrđeno je da su osumnjičenici tekstil prodavali po nižim cijenama od svojih konkurenata. Spomenuta tvrtka je inače poslovala pod lažnim imenom, a zaplijenjena tkanina bit će prodana na javnoj aukciji,  radi nadoknade štete u slučaju osuđujuće presude.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije