Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzbuna

Zapad Kolumbije prekriven pepelom, erupcija vulkana moguća

vulkan u kolumbiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
30.05.2012.
u 09:15

Zbog pepela koji je prekrio zapad Kolumbije zatvorena je nekolicina zračnih luka, a stanovnicima je preporučeno da pri izlasku iz domova nose maske

Više od 25.000 ljudi poginulo je u erupciji kolumbijskog vulkana Nevado del Ruiz prije 27 godina, a jučer su lokalne vlasti, nakon što je vulkanski pepeo zasuo naselja zapadne Kolumbije, podigle razinu uzbune sa žute na narančastu čime su građane upozorili da se moguća, ali ne i sigurna, erupcija vulkana očekuje u idućih nekoliko tjedana.

Vulkan od utorka izbacuje pepeo, i to u visini od jednog kilometra, a razina uzbune koja je mjesecima bila narančasta, odnosno na drugom stupnju razine opasnosti, početkom svibnja spuštena je na žutu da bi opet jučer bila vraćena na narančastu, javlja Reuters.

Zbog pepela koji je prekrio zapad Kolumbije zatvorena je nekolicina zračnih luka, a stanovnicima je preporučeno da pri izlasku iz domova nose maske kako im pepeo ne bi ušao u dišne puteve. Bez obzira na opasnost, stručnjaci iz seizmološkog centra u Manizalesu uvjereni su da ipak neće biti erupcije lave.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije