Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB OKO PLINA
Povratak na članak

Snalažljivi pobjeđuje: Zapad i Rusija energetski se sudaraju u BiH, a Kina koristi priliku

Zbog novih plinovoda naši su susjedi u središtu širih geopolitičkih odnosa. Kinezi rade tiho. Oni poslove dobivaju i zbog gotovo neograničenih izvora kreditiranja

Komentari 11

BA
BartolomejIV
20:44 20.05.2023.

Putin je kineski igrač koji dovodi Rusiju u bankrot, Kinezi će kupiti Rusiju za 1 US dolar.

VL
Avatar Moloh
Moloh
21:11 20.05.2023.

Samo neka pitaju Crnogorce kako su se usrećili sa Kinezima..

VL
DU
Deleted user
22:14 20.05.2023.

Bošnjacima ako se ne sviđa južna interkonekcija neka plin dobavljaju zrakom. Neće preko Srbije,neće preko RH tako da im ostaje jedino zračni most s Turskom. Hercegovina grabi velikim koracima naprijed i nećemo dozvoli zaostalim politikama iz Sarajeva i Banje Luke da nas koče. Naš BDP percapita odavno je veći i od europskog prosjeka. A najveća strateška odluka bila je Čovićev odlazak u Izrael,što su pametni ljudi predlagali još prije 20 godina. Ništa ne bi bilo od Izbornog zakona da iza tog čvrsto nije "zalegla" i Država Izrael.Jasno,nedvosmisleno službeni Jeruzalem stao je uz izborni zakon po mjeri Hrvatskog narodnog sabora.Amerika je izolirala SDA tek kad je došao mig iz Tel Aviva.

VL
DU
Deleted user
22:08 20.05.2023.

Južnu interkonekciju gradit će hrvatsko-izraelski konzorcij s središtem u ŽZH. Hrvati neće ovisiti ni o bošnjačkim ni o srpskim interesim i politikama. Izraelski investitor već je ponudio suradnju,preko LNG terminala u Omišlju uvozio bi se izraelski plin,a u sklopu investicije na hrvatskim prostorim gradila bi se i plinska termoelektrana.(okolica Mostara) Izrael je već preuzeo Aluminij Mostar,HŠK Zrinski Mostar,izgradio dvije velike solarne elektrane u Hercegovini a u planu je i preuzimanje zračne luke Mostar. Jedina protuteža Muslimanskom bratstvu i panislamističkoj politici SDA uz podršku Turske je ulazak Izraela na velika vrata u HB.

VL
XA
xaron
20:53 20.05.2023.

Kina jedina ima neku konzistentnu politiku. Problem sa Zapadnim demokracijama je što mjenjaju politiku svake 4 godine u skladu sa izbornim rezultatima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.