Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigmar Gabriel

Zamjenik njemačke kancelarke upozorava Saudijsku Arabiju zbog financiranja islamista

Sigmar Gabriel
Foto: Bodo Marks/DPA/PIXSELL
06.12.2015.
u 16:57

On ističe da Saudijska Arabija financira vehabijske džamije širom svijeta i da su te institucije poznate po tome što šire ekstremizam

Zamjenik njemačke kancelarke Sigmar Gabriel zatražio je od Saudijske Arabije da prestane podržavati vjerske radikale usred sve veće zabrinutosti među zastupnicima  u Berlinu zbog toga što najveći izvoznik nafte na svijetu financira militantne džamije.

Gabriel, socialdemokratski koalicijski partner kancelarke Angele Merkel, istaknuo je da se "ne možemo više praviti da ne vidimo jer je to  vrijeme prošlo".

On ističe da Saudijska Arabija financira vehabijske džamije širom svijeta i da su te institucije  poznate po tome što šire ekstremizam.

Bliskoistočna zemlja obiluje vehabijskim školama sunitskog islama koje Gabriel izjednačuje s "cjelokupnom ideologijom" tzv. Islamske države.

Teroristička mreža preuzela je odgovornost za mnogobrojne  napade poput onih u Bejrutu, Parizu i Kaliforniji.

>> Njemački BND: Saudijska Arabija sponzor islamista

Komentara 36

ST
stomugromova
19:20 06.12.2015.

Muhammed ibn Abd koji je u 18 stoljecu uspostavio vahabi sektu Al Wahhab, svoje podrijetlo vuče iz turske Donemah zajednice ( kripto Židovi) ,što je njegov djed bio, kao i kasnije Mustafa Kemal Ataturk.Onda ne čudi razvratno ponašanje ove kriptožidovske obitelji kad dođu u Europu,monte Carlo ili u neke druge mondene turističke .Razvratni seks,droga,orgije na sve strane,Drugima radi sitnice sijeku ruku,a sami rade sve što islam zabranjuje.Eto nedavno su jednog princa u Europi pritvorili jer je švercao u autu oko 100kg kokaina. I onda se čudite zašto su te vehabije,a ustvari porijeklom Židovi u slozi sa svojom šestokrakom cionističkom braćom.

GU
gustirna
17:23 06.12.2015.

Bilo bi bolje da provjerite koje vlade su financirali saudijski seici da preko zelenih granica prebacuju islamiste i teroriste dok su narodu preko svoji rezimskih medija prikazivali uplakanu djecicu....

OM
omolje
19:43 06.12.2015.

Srušite džamije koje su oni izgradili po europi a napravite na tom mjestu hipodrom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije