Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dojava građana

Zamjenik državnog odvjetnika u Vukovaru pijan zaspao na cesti

policija
arhiva vl
16.06.2010.
u 23:38

U nekoliko navrata uhvatili smo ga i da vozi u pogrešnom smjeru u jednosmjernim ulicama – kažu vukovarski policajci

Na dojavu građana da nasred ceste u Županijskoj ulici stoji automobil u kojemu leži čovjek vukovarski policajci pošli su u izvid i u vozilu zatekli zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru Emila Mitrovskog u teškom pijanom stanju.

To se dogodilo 25. svibnja oko 9 sati ujutro. Policajci su u vozilu alfa romeo vukovarskih registracijskih pločica, zaustavljenom nedaleko od zgrade Županijskog suda, pronašli muškarca u besvjesnom stanju. Događaj je potvrdio i glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela koji je rekao da su policajci u vozilu pronašli 51-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je bio u besvjesnom stanju.

– Muškarca je odmah u bolnicu prevezlo vozilo Hitne medicinske pomoći. Bio je u teškom stanju, pa nismo mogli obaviti alkotestiranje sve dok nije došao k svijesti. Tada smo utvrdili da u krvi ima 2,17 promila alkohola – rekao je Žgela. Neslužbeno doznajemo da su očevici zvali policiju kada su primijetili nekontrolirano kretanje automobila po cesti.

Novinarski izvori iz vukovarske bolnice kažu da je Mitrovskom pri ukazivanju pomoći i vađenju krvi izmjereno 3,07 promila alkohola u krvi, a da mu je šest sati kasnije, kada je došao k sebi, utvrđen niži stupanj alkoholiziranosti. Mitrovski je bio zadržan na liječenju u bolnici nekoliko dana, a potom je upućen na bolovanje. Da je zamjenik županijskog državnog odvjetnika na bolovanju, potvrdio je županijski državni odvjetnik Božidar Piljić.

– Naložio sam internu istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti – rekao je novinarima Piljić. Neslužbeno se doznaje da će o daljnjem statusu Mitrovskoga u DORH-u i o sankcijama biti riječi kad se on vrati s bolovanja te da je pokrenuta ocjena njegove daljnje radne sposobnosti. Vukovarski policajci kažu da nisu iznenađeni time s obzirom na to da su u više navrata zaustavljali Mitrovskoga zbog kršenja prometnih pravila. – Ne možemo reći je li bio pod utjecajem alkohola ili ne, ali znamo da je čudno vozio.

U nekoliko navrata uhvatili smo ga i da vozi u pogrešnom smjeru u jednosmjernim ulicama – kažu vukovarski policajci napominjući da je, kad bi ga zaustavili, samo govorio “pišite” jer je znao da neće biti kažnjen. Vukovarci kažu da se Mitrovski neko vrijeme bavio sportom, trenirao u teretani, pio razne energetske preparate, ali i da je volio popiti hladno pivo.

Ključne riječi

Komentara 34

OB
-obrisani-
00:20 17.06.2010.

Malo se “pofriškao“ a zlobnic odmah o maliganima, kod njega jadnoga to i nisu mali- gani nego vele- gani.

OB
-obrisani-
00:31 17.06.2010.

Bilo bi dobro da novine obavijeste gradjane Vukovara, izdaju opste upozorenje \"OPASNOSTI !\" gradjanima na ulici, ako ova budala jos ima prometnu dozvolu.

ST
stela
00:17 17.06.2010.

pa da, nije on tu da postuje zakon neg da ga provodi. lol da nije zalosno bilo bi smijesno. il obrnuto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije