Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zakon o hrvatskom jeziku u demokratskoj državi dobio je status vojne tajne

Zagreb:   Otvorenje Prvog festivala knjige u Matici hrvatskoj
Sanjin Strukic/PIXSELL
06.02.2023. u 14:00

U Matici hrvatskoj očito ne žele svoj nacrt zakona, koji već godinu dana pripremaju, predstaviti javnosti prije nego što ga na čitanje i procjenu dobije ministar Fuchs i prije nego što se o njemu izjasni i Vlada.

Komentara 2

PP
pavisic.pajo
07:33 07.02.2023.

Pretpostavljam da ćemo novim zakonom prisiliti projugoslovene da nauče korienski hrvatski jezik, pa da se konačno zna razlika tko je , a tko nije pravi domoljub. Jedva čekam da se nacrt zakona objelodani. Do njega mi je više stalo nego do borbe protiv korupcije, inflacije, niskog standarda i sl.

DU
Deleted user
22:46 06.02.2023.

Nadam se da ćemo konačno imati književni jezik kojim govore Hrvati ,a osnov nam je maternji jezik IKAVICA ,3 narječja.Inače s današnjim jezikom mučimo školsku djecu.Muče se sa I ,IJE,IE.Ovo J, je nepotrebno.Jednostavno se piše npr OSIEK,zašto OSijek. Kojim je to Hrvatima maternji jezik tzvIJEKAVICA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije