Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLENKOVIĆ PRELOMIO

Zakon o hrvatskom jeziku trebao bi imati i sankcije, ali će se odnositi samo na pravne osobe

storyeditor/2023-04-21/PXL_130622_94042618.jpg
22.04.2023.
u 10:22

U javnosti je veliku pozornost izazvao izbor dr. Stojanova za člana radne skupine, s obzirom na to da se tvrdilo da se on, zbog njegovih prijašnjih izjava, zalaže za pluricentrični jezik, od kojega se većini članova Matice hrvatske diže kosa na glavi. Dio matičara tvrdio je i da je izbor dr. Stojanova u radnu skupinu u suprotnosti s duhom Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika iz 1967. godine. No, dr. Stojanov ostao je član radne skupine iako su ga optuživali da u inozemstvu promovira regionalni jezični unitarizam.

Komentara 1

Avatar Striborski
Striborski
12:49 22.04.2023.

Pitajte Stojanova slaže li se još uvijek s tvrdnjama Snježane Kordić i onda prosudite treba li biti u radnoj skupini koja će raditi na prijedlogu zakona o hrvatskom jeziku. Uzet ću si slobodu i to usporediti s puštanjem lisice u kokošinjac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije