Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krali sve

Zagrebačka policija \'razbila\' opaku bandu. Uhićeno 11 maloljetnika

policija, rakitje (1)
Igor Kralj/PIXSELL
11.05.2012.
u 18:22

Žrtve su najčešće bile starije žene koje bi dvojica maloljetnika prvo vrebala

Maloljetnici koji kradu u zadnje vrijeme postaju sve veći problem zagrebačke policije. Nedavno su završena kriminalistička istraživanja dviju različitih grupa maloljetnih kradljivaca koji su planirano i u skupini ordinirali zagrebačkim naseljima i krali sve – od nakita do cigareta. Prvu grupu činilo je osmero maloljetnika od kojih najmlađi ima 16 godina, a koji su na području Medveščaka, Trešnjevke i Novog Zagreba počinili ukupno devet krađa.

Žrtve su najčešće bile starije žene koje bi uglavnom dvojica maloljetnika prvo vrebala, a zatim im prilazila sleđa i s vrata strgala ogrlicu. Ukradeno su kasnije prodavali, a dobiveni novac trošili su na osobne potrebe. Policija ih je uhvatila nakon incidenta koji se 3. svibnja dogodio u Savskoj ulici kada je D. P., nakon što su joj ukrali lančić, počela vikati, a prolaznik je uspio uhvatiti jednog od kradljivaca i držati ga do dolaska policije.

Na Medveščaku, gdje je prva skupina maloljetnika povremeno krala, policija je otkrila i uhvatila drugu skupinu maloljetnih mladića koji su također krali u skupini, a najmlađi isto ima 16 godina.

 Njih trojica prvu su krađu počinila 8. svibnja kada su na autobusnoj stanici 15-godišnjaku uz prijetnje ukrali mobitel i sunčane naočale. Drugu krađu počinili su idući  dan u parku Ribnjak gdje su također uz prijetnje fizičkim nasiljem A. D.(24) ukrali 200 kuna, mobitel i kutiju cigareta.

Ukupna šteta iznosi oko četiri tisuće kuna. Broj razriješenih slučajeva maloljetničkih krađa u prvih pet mjeseci ove godine nije poznat.

Ključne riječi

Komentara 28

UK
Ugo Kajvez
19:21 11.05.2012.

Čim prije ovakvo društvo propadne koje nije briga za mladež tim bolje za sve ...............

Avatar vkv353
vkv353
19:59 11.05.2012.

današnja mladež je sve gore za sve što naprave ne odgovaraju,to su sada mali problemi a kasnije ti isti će raditi velike probleme jer u našoj državi kriminal se osuđuje nego se potiče počevši od svega što si veči kriminalacc to će ti biti bolje

UK
Ugo Kajvez
19:20 11.05.2012.

Blagodat novokomponovanog egocentričnog neoliberalnog društva ............ Škola se neisplati, mladež bez perspektive u zemlji gdje vlada mafija ...................... šta se moglo i očekivati od mladeži ? .....................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije