Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paklena noć

Eksplozija ga katapultirala dok se tuširao u kupaonici

eksplozija
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/6
08.10.2010.
u 08:45

Zasad se pretpostavlja da je uzrok eksplozije kvar na plinskim instalacijama. Susjedi su se okupili na cesti te počeli gasiti požar koji je zahvatio i stabla u dvorištu

Robert J. (22) upravo se tuširao u kupaonici kuće koju je unajmio s dvojicom cimera. Bio je četvrtak oko 23 sata. Idućeg trenutka silovita eksplozija katapultirala ga je iz kupaonice u dvorište. Detonacija je do temelja srušila obiteljsku kuću na Gračanskoj cesti u podsljemenskoj zoni. Susjedi su u panici izašli na cestu dok je Robert J. kao od majke rođen ležao pokraj hrpetine cigle i ostataka kuće.

Eksploziju je izazvala greška na plinskim instalacijama. Prava je sreća da je mladić detonaciju i preživio. Prošao je samo s lakšim ozljedama te je vozilom Hitne pomoći prevezen u Kliniku za traumatologiju gdje je utvrđeno, doznajemo, da je samo lakše opečen.

Vatra zahvatila drveće

Policija je u petak započela obavljanje očevida na mjestu događaja, a vatrogasci su raščišćavali ruševine ostale na kućnom broju 108.

– Čuo sam samo glasan prasak. Kada sam pogledao van, vatra je već buknula. Na cesti su se odmah skupili svi susjedi. Nastao je metež, nismo znali što bismo učinili – kazao je Ivan Barkić, jedan od susjeda koji su pomagali oko gašenja požara.

Vatra je, naime, zahvatila ubrzo i stabla u dvorištu pa su okupljeni stanari do dolaska vatrogasaca pokušali obuzdati plamen polijevajući drveće i ruševinu vodom. No velikog uspjeha nisu imali. Ubrzo su stigli i vatrogasci, a zbog gašenja požara bila je blokirana cijela cesta. Vatrogasci su ostali dežurati na zgarištu i nakon što je vatra ugašena zbog mjera opreza.

Dario Špiček, vlasnik uništene kuće, jučer je bio na zgarištu, no do razgovora mu nije bilo stalo. Kazao je tek da se eksplozija dogodila u kuhinji i da, koliko zna, nešto nije bilo u redu s plinom. Iako se isprva sumnjalo da su možda bile pokvarene instalacije u kući, kasnije se pročula neslužbena informacija da je do nesreće zapravo došlo zbog nestručnog rukovanja plinskom peći, a prava će se istina doznati nakon policijskog očevida. Vijesti o posljedicama nestručnog rukovanja plinskim bocama, ali i zbog kvarova na instalacijama, pune stupce crne kronike obično uoči i tijekom sezone grijanja.

Poginuo zbog kuhala

Zbog neispravno spojenog kuhala na plinsku bocu, u siječnju je u zagrebačkoj Dubravi poginuo 83-godišnjak. U trenutku eksplozije nesretni je muškarac kuhao kavu. Kolika je bila jačina eksplozije govori činjenica da su na kući bili izbijeni prozori i vrata, a komadi materijala odletjeli su na obližnju njivu. U eksploziji plinske boce u obiteljskoj kući u Lučkom prošle je godine teško bio ozlijeđen 51-godišnji podstanar.

Bilo mu je opečeno oko 90 posto tijela te je u kritičnom stanju prevezen u Kliniku za traumatologiju. Od jačine eksplozije bilo je razneseno gotovo pola prizemlja, a cigla koja je letjela uokolo oštetila je tada i aute parkirane na cesti.

Ključne riječi

Komentara 38

Avatar Topgen
Topgen
10:43 08.10.2010.

Bruxelles: Eksplozija plina srušila tri kuće, najmanje dvoje poginulo ---> pogledajte lijevo od ovog clanka. eksplozija plina je svakodnevnica , svugdje

OB
-obrisani-
12:56 08.10.2010.

Znam o čemu pišem. Po naredbi Miloša Obrenovića Ubijen je Karađorđe Petrović. Bili su kumovi. Za nepunih 100 godina dinastija to jest loza Obrenovića je nestala. A loza Petrovića je opstala. Pa vi sami prosudite . Kletva je kletva

Avatar tkozna
tkozna
09:56 08.10.2010.

Vidite li u daljini kako drveće gori! Pa nisam iz ZG-a ali ipak netko je mogao za nas iz unutrašnjosti(provincije) nabaviti kakvu fotku nesreče. Ne ovako, strašna nesreća opisana na biltenski način, Sreća besplatno je!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije