Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova žrtva nasilja

Zagreb: Skupina huligana napala 16-godišnjaka, udarili ga u glavu

'unutrasnja...zagreb...12.10.2006.  nasilje u skoli, tucnjava, maltreiranje, ucenici,  foto: goran stanzl'
Goran Stanzl/PIXSELL
04.03.2012.
u 13:32

Dok je ozlijeđeni davao iskaz u policiji, neslužbeno doznajemo, većina detalja nemilog događa nije se sjećao jer je zbog udarca izgubio svijest

Srednjoškolac star 16 godina nova je žrtva maloljetničkog nasilja u Zagrebu, a njegov slučaj uvelike podsjeća na tragičnu sudbinu Luke Ritza maturanta Grafičke škole koji je 2008. godine preminuo od posljedica brutalnog premlaćivanja. Šesnaestogodišnjaka je u subotu oko 21.30 na Trgu Stjepana Radića napala grupica huligana tražeći od njega da im preda svoju jaknu. Mladić je, neslužbeno doznajemo, u parku sjedio na klupici te razgovarao s prijateljima i s još tri djevojke, a ovi su im prišli te ih okružili. Tražili su ga da se skine što on nije htio. U jednom je trenutku došlo do naguravanja, a njegovi su prijatelji počeli bježati pred nasilnicima.

Pokušao je i on ali nažalost, spotaknuo se i pao. Ubrzo ga je netko iz skupine huligana žestoko udario šakom u glavu. Ležao je na podu, a kako doznajemo, huligani su ga skinuli te oteli mu jaknu i vestu s kapuljačom i pobjegli. Mladić je ostao ležati na zemlji samo u kratkim rukavima. Na svu sreću, mladić i djevojke koje su bile s njim u društvu prošle su bez ozljeda.

Prema nekim informacijama napalo ga je čak 15 njegovih vršnjaka, a nije poznato poznaju li se oni međusobno. Prevezen je u KB Dubrava gdje mu je pružena liječnička pomoć te je zadržan u bolnici. Liječnici kažu da mu život nije ugrožen te da je njegovo stanje stabilno.

Kasnije, dok je ozlijeđeni davao iskaz u policiji, neslužbeno doznajemo, većina detalja nemilog događa nije se sjećao jer je zbog udarca izgubio svijest. Policija intenzivno traga za huliganima koji su ga napali.

Podsjetimo, uz Luku Ritza i Frane Despić je također bio žrtva nasilja. Život je izgubio kada je u parku Ribnjak 2008. došlo do međusobnog obračuna dviju skupina mladih, a on je izboden nožem. Iako je policija provodila opsežnu obradu te imala osumnjičenog, na kraju se ustanovilo da nisu utvrdili tko je Despiću zadao smrtonosni ubod s obzirom da na nožu koji je bio pronađen blizu mjesta događaja nije bilo tragova Despićeve krvi.

Komentara 47

M3
mika 390
22:29 04.03.2012.

@Piktorr To može jedino policija koja nema ovlasti uvesti red.

OS
osica
14:01 04.03.2012.

ma tragajte - onda kad ih nađete - sud će naći olakotne okolnosti, dobra obitelj, mladost koja, valjda podrauzmljeva zlobu, ...... i dati im par mjeseci zatvota - a onda dobro vladanje u zatvoru, i eto u tili čas sui čas su opet vani i mogu nastaviti s \"starom rabotom\" . Eto nažalost - stalno nam se događa \"Luka Ritz\", a mi nismo nismo ništa naučili, ili nećemo.

ST
Stopnasilju
12:48 05.03.2012.

@renozena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije