Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačno

Zagreb i Ljubljana od danas u potpunosti povezani autocestom

autocesta
Duško Marušić/Pixsell
30.06.2010.
u 07:42

U Sloveniji je danas u 11 sati otvorena dugo očekivana dionica između Pluske i Hrastja u Dolenjskoj duga 14,8 kilometara, javljaju tamošnji mediji.

Zagreb i Ljubljana konačno su u potpunosti povezani punim profilom autoceste. U Sloveniji je danas u 11 sati otvorena dugo očekivana dionica između Pluske i Hrastja u Dolenjskoj duga 14,8 kilometara, javljaju tamošnji mediji. Najviše koristi od autoceste imat će stanovništvo u široj okolici, turisti i gospodarstvenici.

Gužve i zastoji koji su nastajali na ulasku i izlasku s autoceste na staru magistralnu cestu postat će prošlost. Tako će i stanovnici Hrvatske koji putuju u Sloveniju ili neku drugu zapadnu zemlju brže stizati na svoja odredišta.

Danas će se otvoriti i jedan od tri izlaza s tog dijela autoceste. Riječ je o izlazu Trebnje istok dok će Trebnje zapad i Mirna Peč otvaranje pričekati do kraja rujna.

Autocesta Obrežje - Ljubljana dio je međunarodne prometne mreže Salzburg - Ljubljana - Zagreb - Beograd - Solun.

Na svečanosti otvaranja novoizgrađenog dijela autoceste bili su slovenski premijer Borut Pahor i ministar prometa Patrik Vlačič.

Komentara 34

KR
kroon
10:37 30.06.2010.

pa kakav Beograd sad ....uvijek je bilo Salzburg-Ljubljana-Zagreb-LIPOVAC-Solun

MA
Mayhaelo
11:27 30.06.2010.

Bilo je i vrijeme!

DU
Deleted user
10:49 30.06.2010.

Slovenci i Slovenke su kao porezni obveznici, indirektno, EU poklonili Grčkoj 400 milijuna eura za spas njihovog gospodarstva, a što preračunato u AC po ljutom kršu - znači da su im izgradili cca 50 km najmodernije AC. Pa kad kod njih to ide tako sporo, desetljećima, evo da ih podsjetim da su \"kihnuli\" čak 50 km Grčkoj kao od šale...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije