Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahladnjenje

Zagreb, Karlovac i Gospić za vikend će se zamrzavati na -20 °C

snijeg
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
30.01.2012.
u 11:50

Najhladnije je jutros bilo u Slavoniji gdje su se temperature u većim gradovima (Osijek, Vinkovci, Požega) kretale oko 10 Celzijevih stupnjeva ispod ništice

Nakon vikenda niske temperature, ponegdje praćene snijegom, zabilježene su i jutros u većem dijelu Hrvatske. Najhladnije je bilo u Slavoniji gdje su se temperature u većim gradovima (Osijek, Vinkovci, Požega) kretale oko 10 Celzijevih stupnjeva ispod ništice.

No, iz Državnog hidrometeorološkog zavoda još veće zahladnjenje očekuju od sredine tjedna te posebice idućeg vikenda kad bi temperature mogle pasti i do 23 stupnja ispod ništice. 

Već za sutra najavljuje se naoblačenje koje će se od sjevernog i srednjeg Jadrana postupno proširiti na cijelu Hrvatsku. U Gorskom kotaru i Lici biti će snijega, a snijeg nošen burom moguć je i ponegdje na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji. Puhat će slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar, na većem dijelu Jadrana umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Jutarnja temperatura bit će između 11 i 6 Celzijevih stupnjeva ispod ništice.

Od četvrtka očekuje se porast naoblake u unutrašnjosti sa snijegom. Tako će u subotu, prema DHMZ-u, najhladnije biti u Gospiću (-15 stupnjeva), Požegi (-15), Pazinu (-12) i Zagrebu (-12), dok će u nedjelju najniže temperature bilježiti Karlovac (-23), Gospić (-22), Zagreb (-20), Sisak (-20) i Pazin (-20). 

>>Iznenadno zahlađenje odnijelo 32 života u istočnoj Europi

 

Komentara 7

Avatar best vocal
best vocal
14:57 30.01.2012.

Ako je to najavio zoran vakula, onda nema brige taj nemože pogoditi prognozu niti 24 sata unaprijed!!!

ED
eddinger1
16:43 30.01.2012.

Posebno me \"oduševljava\" biometorološka prognoza. Vani -50 C, a oni tvrde da će se svi osijećati dobro! U zatvorenom, uz vatricu i rakijicu - sigurno!

BL
Bljakonja
13:40 30.01.2012.

Drakula & co. sa DHMZ se obavezno zahebu s prognozama za više od 2 dana unaprijed. Tako da ih ja ne \"fermam\" niti 5%, jer znam da kakaju laži ovom napaćenom narodu. Dakle, do kraja tjedna bilo bu pretežno sunčanoo s oblačnim razdobljima, uz izraženiju mogućnost oborina koje će najvjerojatnije izostati. Moguća je koja pahulja snijega, uz uvjet da oblak ne otpuše jugo-sjeverni vjetar koji bi mogel imati orkansku snagu maestralnih obilježja. Temperatura se definitivno neće spuštati ispod -50 stupnjeva, a nije isključeno da gornje dnevne granice budu negdje oko +10.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije