Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blažen među ženama

Zagorec kaznu izdržava na ženskom odjelu u Remetincu

zagorec
Marko Prpić/Pixsell
21.05.2010.
u 19:30

Naime, Zagorec svoju kaznu izdržava u zagrebačkom zatvoru Remetinec, što je pomalo neuobičajeno kada se zna da osuđeni na kazne zatvora dulje od pet godina idu u kaznionicu u Lepoglavi.

Umirovljeni general Vladimir Zagorec, pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti u aferi dragulji, na neki način i u zatvoru uživa poseban tretman.

Otvoreni posjeti
Naime, Zagorec svoju kaznu izdržava u zagrebačkom zatvoru Remetinec, što je pomalo neuobičajeno kada se zna da osuđeni na kazne zatvora dulje od pet godina idu u kaznionicu u Lepoglavi. Takav Zagorčev tretman objašnjen je sigurnosnim razlozima, zbog kojih je, uostalom, smješten i na ženskom odjelu zagrebačkog zatvora. Na tom odjelu Zagorec je od prvog dana svog boravka u Remetincu, a što se krije iza sintagme “sigurnosni razlozi”, odnosno znači li to da mu je ugrožen život, podatak je do kojega je nemoguće doći. Točnije, unutar zatvorskog sustava nitko ne želi reći zbog čega bi Zagorcu premještajem na neki drugi odjel ili u drugi zatvor sigurnost bila ugrožena.

Zanimljivo je da Zagorec nije jedini muškarac među ženama u zatvoru, budući da je na istom odjelu, također iz sigurnosnih razloga smješten i Slobodan Đurović Kardinal, optuženi za likvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića. I Zagorec i Kardinal imaju zasebne ćelije, odvojeni su od ženske populacije, a kako neslužbeno doznajemo, nijednom od njih ostale zatvorenice ne mogu prići. Dvojica muškaraca sa ženama se ne susreću ni u zajedničkim prostorijama jer su zbog prenapučenosti zatvora takve prostorije sada pretvorene u ćelije, pa tako Zagorec i Đurović ne vide zatvorenice, niti one vide njih.

No, da je Zagorčev tretman ipak pomalo poseban, svjedoči i to što on na ženskom odjelu prima i posjete. Kako doznajemo, posjećuju ga odvjetnik, ali i supruga u tzv. otvorenim posjetima. No, kada se zna da zatvor za otvorene posjete ima posebnu prostoriju kojom se koriste svi ostali zatvorenici koji na to imaju pravo, pitanje je zašto je Zagorec iznimka od toga pravila, odnosno je li tu riječ o pogodovanju.

Procjena Uprave
U Upravi za zatvorski sustav kažu da u Zagorčevu slučaju nije riječ ni o kakvom povlaštenom tretmanu ni pogodovanju. Objašnjavaju da Središnji ured donosi odluku o tome gdje će koji zatvorenik izdržavati kaznu. Ta odluka temelji se na nekim procjenama, kao što su potrebe tretmana te organizacijski ili sigurnosni aspekti pojedine kaznionice ili zatvora.

Isti razlozi vrijede i kada se odlučuje na kojem će odjelu biti smješten pojedini zatvorenik. Što se pak tiče posjeta zatvorenicima te mjesta gdje se oni odvijaju, u Upravi za zatvorski sustav kažu da tu odluku donosi upravitelj pojedine penalne ustanove, ovisno o kapacitetu i sigurnosti.

Komentara 36

JS
ja sam gladan
19:39 21.05.2010.

A možda je seksualno dezorijentiran.

EU
EUPatriot
19:52 21.05.2010.

Zagorec kaznu izdržava na ženskom odjelu u Remetincu jer je logično da pravi Hrvat, domoljub, vitez i poštenjačina poput njega zaslužuje nježan tretman i kvalitetan intiman život..

OB
-obrisani-
19:38 21.05.2010.

ma kara cuvarke,mislim....video sam ja zatvor...svakom po dragulj i sve moze...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije