Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Preku na otoku Ugljanu pokušaj ubojstva 31-godišnjeg Zadranina

Josip Đakić: Moj je sin uhićen jer je nekoga udario autom

privođenje
Filip Brala/PIXSELL
11.01.2010.
u 19:36

Hrvoje Đakić se prvo u diskoteci sukobio s dvojicom pa je autom pratio Zadranina koji se umiješao u prepirku

Zadarska policija uhitila je 23-godišnjeg Hrvoja Đakića iz Pitomače, sina iz prvog braka Josipa Đakića, saborskog zastupnika HDZ-a i predsjednika Hvidre Hrvatske, te ga sumnjiči za pokušaj ubojstva 31-godišnjeg Zadranina.

Incident se dogodilo prije dva dana u Preku na otoku Ugljanu. Josip Đakić nam je jučer u telefonskom razgovoru potvrdio da je njegov sin uhićen u Zadru. Policija navodi da će protiv Hrvoja Đakića podnijeti kaznenu prijavu zbog pokušaja ubojstva Predraga Vukčevića (31) iz Zadra, kojeg je Hrvoje Đakić u nedjelju u 5.30 sati udario automobilom i lakše ga ozlijedio.

Hrvoje Đakić, naime, fizički se i verbalno sukobio sa 22-godišnjim i 18-godišnjim mještanima Ugljana ispred diskoteke Ritam u Preku. Rastaviti ih je pokušao 31-godišnji Zadranin, kojega je Hrvoje Đakić, kako navodi zadarska policija, potom pratio automobilom.

Vukčević se s prijateljem automobilom odvezao do trajektnog pristaništa u Preku, no Hrvoje Đakić je stigao prije te svoj automobil parkirao uz kiosk na trajektnom pristaništu. Kada je Vukčević izašao iz automobila, Hrvoje Đakić je naglo stisnuo gas i udario ga automobilom.

Kamenom na auto

Vukčević je pao preko poklopca motora renaulta kangooa te potom, kako doznajemo, glavom udario u asfalt te se onesvijestio.

Prijatelj (30) ozlijeđenog Zadranina zgrabio je kamen i njime razbio staklo na vratima Đakićeva auta. Hrvoje Đakić je potom pobjegao. Nedugo zatim policija ga je uhitila.

Hrvoje Đakić, kako navodi zadarska policija koristeći samo njegove inicijale, nije poznavao Predraga Vukčevića, ali navodno ni dvojicu mladića. Svemu je kumovao i alkohol s obzirom na to da je Đakiću izmjereno 1,28 promila alkohola u krvi.

Hrvoje Đakić prebivalište ima u Pitomači, gdje ga se optuživalo da je, i to također u diskoklubovima i kafićima, sudjelovao u nizu tučnjava u posljednjih nekoliko godina.

Đakić je pak opovrgnuo da sa svojom ekipom već godinama maltretira mladiće iz Pitomače, dodavši da ga se proganja jer je meta, zapravo, njegov otac. U posljednje je vrijeme boravio na otoku Ugljan, odnosno u Lamljanu, gdje za jednu zagrebačku tvrtku radi kao dizaličar.

Optuživan i za djevojku

Prije dvije godine optuživalo ga se da je istukao vršnjakinju s virovitičkog područja, što je on pak demantirao tvrdeći da se samo branio te da ju je, unatoč udarcima koje je primio, u diskoteci samo odgurnuo, no da ne zna zbog čega je djevojka završila u bolnici.

Komentara 27

SM
simune mali
18:29 11.01.2010.

jel otvoren goli otok, evo im jednog \"intelektualca\"

IW
iwek
16:39 11.01.2010.

Pod hitno trebalo bi tog sina velikog branitelja i predsjednika HVIDRE Josipa Đakića - mirnog Hrvoja - izabrati u Sabor i tako ga zaštititi od njegovih vršnjaka koji ga nevinog napadaju. Mislim da je dijete po ocu zaslužilo da gaga se stavi na tajnu listu od 500.000 branitelja Domovinskog rata mogućnosti malom Hrvoju osigurati braniteljski status

ZI
Ziggy313
14:52 11.01.2010.

Jabuka ne pada daleko od stabla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije