Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznao zločin

Zadavio ju je jer ga je opsovala nakon što joj nije dao cigaretu

'21.06.2012., Osijek - Policija privodi osumnjicenika za ubojstvo Dijane Vuckovac u Djakovu. Bezivotno tijelo zene, odjevene u musku odjecu, pronadjeno je u otvorenom sahtu skrivenom u zbunju. Osumnji
Davor Javorović/PIXSELL
22.06.2012.
u 23:30

Tijelo nesretne Dijane Vučkovac (37) iz parka je odnio do napuštene zgrade i bacio ga u otvoreni šaht skriven grmljem

Dijana Vučkovac (37) šetala je tzv. velikim parkom u Đakovu i nabasala na Josipa Vidoša (58), zvanog Jozo Točak. Pitala ga je ima li cigaretu. Odgovorio joj je da nema. Žena mu je na to opsovala, a on se razbjesnio u trenu i nasrnuo na nju. Zgrabio ju je za vrat. Zadavio ju je golim rukama.

Tako je barem Vidoš, neslužbeno doznajemo, ispričao istražiteljima nakon uhićenja u srijedu. Priznao je sve što se zbivalo te stravične noći na 4. lipanj. Beživotno tijelo žene, koju je tada vidio prvi put u životu, odnio je do napuštene zgrade u širem đakovačkom središtu. Bacio ga je u otvoreni šaht, skriven žbunjem i visokom travom. Pronađeno je tek dan i pol kasnije. Uočio ga je slučajni prolaznik 5. lipnja oko 15 sati.

Kako je uspio neopaženo prenijeti tijelo do šahta, policija ne želi otkriti. Poznato je jedino da je Vidoš i ljeti i zimi svojim biciklom kružio Slavonijom. Upravo je tako i zaradio nadimak Jozo Točak. Njime se vjerojatno i kobnog dana zatekao u Đakovu

Prijavljen je u Semeljcima u Đakovštini, no mještani kažu kako zapravo “živi na biciklu”.

– Samo proleti biciklom i uvijek nosi neke vreće na njemu. Ne pozdravi, ne druži se on ni sa kime. Djelovao nam je dosta mirno, nikada ne bismo pomislili da je u stanju ubiti – priča nam Marijan Katinović iz susjednog sela Kešinci.

Stanuje u obližnjim Gorjanima, no “pedalira”, govore mještane, kroz tri županije, Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku i Brodsko-posavsku pa sve do Bosne, odakle je izbjegao za rata. Na svoju adresu u Semeljcima prijavila ga je Marija R.

– Sažalila sam se nad njim i prijavila ga kako bi imao dokumente i socijalnu pomoć. Pomogla bih psu, a kamoli čovjeku! Nema nikoga svoga, osim majke koja je u izbjegličkom centru u Puli – otkrila nam je Marija R.

Vidoš ima, nastavlja, mentalnih teškoća.

– Ne priča razgovjetno, nepismen je, ne zna koji su dani i sati. Meni ni ime ne može upamtiti, zove me “ona” – kazala nam je šokirana žena.

Muškarac kojega svi poznaju po tome što je “stalno na bicikilu”, udario je, govore mještani, jednu ženu proljetos. Nikakvog povoda, navodno, nije imao za taj čin. Vidoš ima i dosje jer se prije osam godina, doznajemo, samozadovoljavao pred srednjoškolkama u Đakovu. Za ubojicom Dijane Vučkovac, žene koja je također često mijenjala adrese, policija je tragala punih 15 dana. Obavljeno je čak 799 obavijesnih rzagovora.

Komentara 13

Avatar Joja
Joja
06:56 23.06.2012.

Jakog li razloga, te Dijane stalno nadrapaju zbog psovanja, ona profesorica iz ZG od onog klosara i sad ova, neka izmisli bolji razlog, ta fora je prosla PS Sucut obitelji Dijane a ovog klosara na dozivotno

LE
leo1807
08:03 23.06.2012.

priznao ili "priznao",bolje mu je u ćuzi nego da se pati

KI
Karl I
06:27 23.06.2012.

ako je on zaista ubio treba uspavati govno i baciti u septičku. eto kako svaka budala glumi humanost na štetu hr građana. ako je htjela da mu pomogne što ga nije primila doma pa ga sama uzdržavala? mariju r. treba debelo kazniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije