Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najkvalitetnije u Hrvatskoj
Povratak na članak

Zadarska katedrala sv. Stošije dobila orgulje vrijedne 6,6 milijuna kuna

Riječ je o velikome francuskom klasičnom instrumentu masivnoga zvuka koji nije agresivan, već ima izrazito labijalne svirale. Orgulje su izrađene u glasovitoj njemačkoj radionici Eisenbarth, a teške su čak 22.500 kilograma.

Komentari 2

NX
Napoleon_XIV
21:33 14.01.2010.

Par trivijalnih činjenica: - Vlada RH daje 300 000 000 kn godišnje katoličkoj crkvi - kat. crkva na području Zagreba potražuje nekretnine u vrijednosti 1 milijarde kuna - sve veći broj ljudi u RH ne može podmiriti troškove za svakodnevne potrebe - katolička crkva troši 7 mil. kuna na orgulje Zaključak: WTF!!!!!!!!

VL
MI
Miroslav24
22:32 16.01.2010.

Divan instrument, nastao u Vizantiji.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.