Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loša demografska slika

Zabrinjavajući podaci za Hrvatsku. Demograf: Ovo je glavni problem Hrvatske...

17.02.2024.
u 20:21

Njemačka je prije 10-ak godina bila stara kao i Hrvatska, ali je zbog silne imigracije uspjela dići stopu fertiliteta i pomladiti stanovništvo

Komentara 58

Avatar fidelio
fidelio
21:46 17.02.2024.

Glavni problem Hrvatske po pitanju demografije je ljudska sebičnost. Djeca zahtijevaju žrtve koje moderni naraštaji nisu voljni podnijeti. Time ujedno i postaju evolucijska stranputica, ćorsokak, za koje je nagrada izumiranje. Loši uvjeti života nisu spriječili prethodne naraštaje. Ali njima nije trebao novi mobitel, novi auto, OLED tv, skijanje u Austriji, glamping, jedrenje, stan u centru ili što već. Sretno svima i pamet u glavu.

OL
olujasviholuja2
21:43 17.02.2024.

Nemojte nam za to davati primjer Njemačku ili Švedsku. Treba mladima reklamirati i govoriti da je obitelja žena,otac i više djece,a ne psi, kako se potičje i reklamira. p Pratite malo tv ,kad gost u emisiji nabraja svoju obitelji ii stavlja i kučne ljubimcei. Jučer sam se parkirao sa autom gdje je bio svezan pas za projetni znak ,a vlasnica je bila u trgovini i kad je došla do psa, javila mu se " evo mame"

MA
maxymus3
22:11 17.02.2024.

Pa niti jedan poslodavac u Hrvatskoj ne voli da mu radnice planiraju imati djecu,ići na porodični,bolovanja i ostalo sponse tiče podizanja djece. Zakon ne omogućava da se radi 3,4 ili 5 sati dnevno. Mora niti preporuka doktora i odobrenje poslodavca u sl. Pojednostavnite to. Vani je to sasvim normalno! Mi još uvijek nemamo mjesta u vrtićima, vrtići su preskupi a grupe sa po 20-ero djece na jednu odgajateljici. Ponekad zbog nedostatka odgajatelja,spoje dvije grupe pa si odgajateljica čupa kosu. Al ok, plaća se socijala,plaća se dječji doplatak manjinama... bravo bai političari! Svi od HDZa do SDPa!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije