Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi znaci proljeća

Za vikend sunčano s temperaturama do 16 stupnjeva

sunce u rijeci
Goran Kovačić/PIXSELL
21.02.2012.
u 12:30

Najniže jutarnje temperature kretat će se od minus pet stupnjeva do ništice, dok će najviša dnevna temperatura na kopnu dosezati devet, a na Jadranu 16 Celzijevih stupnjeva

Početkom mjeseca glavna preokupacija većini hrvatskih stanovnika bila je kako se kroz nanose snijega probiti na posao, u školu ili jednostavno izaći na kućni prag, a već nadolazećeg vikenda mogli bi se zabrinjavati gdje su pospremili proljetne jakne jer će im u zimskima, prema najavama meteorologa, biti prevruće.

Iako je tjedan počeo tmurno, današnji dan uvjerio je mnoge da proljeće zaista dolazi. U zemlji prevladava sunčano vrijeme, a magla i niski oblaci koji su prijepodne obitavali nad dijelom zemlje razišli su se pa temperature nakon dugog perioda "debelog" minusa djeluju kao prave proljetne.

Slično vrijeme nastavit će se i sutra, a do četvrtka smirit će se i vjetar koji je na kopnu uglavnom slab, dok će na Jadranu još danas "kraljevati" umjerena do jaka bura. Najniže jutarnje temperature kretat će se od minus pet stupnjeva do ništice, dok će najviša dnevna temperatura na kopnu dosezati devet, a na Jadranu 16 Celzijevih stupnjeva.

Kraj tjedna donosi još više temperature pa će se tako "morske" temperature proširiti i na kopno. Tijekom vikenda cijela će Hrvatska uživati u danima okupanim suncem i proljetnim temperaturama.

Ključne riječi

Komentara 2

CA
cro.army
13:21 21.02.2012.

Jesu li ovo radišni zagrebčani na slici?

BO
boston
15:17 21.02.2012.

1 radi, 100 mlati praznu slamu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije