Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zloporaba ovlasti

Vladimiru Šelebaju određen jednomjesečni istražni zatvor

vladimir šelebaj (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/7
14.10.2011.
u 12:13

Bivši suprug urednice i novinarke javne televizije Dijane Čuljak uhićen je, podsjetimo, jučer prijepodne na izlasku iz zemlje na graničnom prijelazu Bregana.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu zatražilo je sinoć od suca istrage da poduzetniku Vladimiru Šelebaju Sellieru odredi jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, utjecaja na svjedoke i bijega. Sudac istrage Županijskog suda odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor kao i četvorici osoba koje se uz njega sumnjiče. Sumnjiči ga se, podsjetimo, za zloporabu položaja i ovlasti u njegovoj tvrtci Core media zbog čega mu prijeti i deset godina zatvora.

Lisičine na rukama
Bivši suprug televizijske urednice Dijane Čuljak sinoć je s ispitivanja u tužiteljstvo doveden na Županijski sud na Zrinjevcu oko 20 sati s lisičinama na rukama kao i drugookrivljeni Vlado Bučan, za kojeg su pak tražili mjesec dana Remetinca zbog utjecaja na svjedoke i bijega. Uz njih, tužiteljstvo je zatražilo pritvaranje još troje osoba. Sa suda su prevezeni u Remetinec.

Tijekom petka, policija je na razgovore privela i Tončeka Mandića, Igora Šumakovića i bračni par Mariju i Kristini Cikač.

Koliko je poznato, sumnjiči ih se da su izdavali fiktivne fakture tvrtkama Core media, Media spot, Mediator Projekt, Siesta i Smart media na temelju kojih im je Šelebaj Sellier isplaćivao izdašne novčane svote. Zasad je utvrđeno da je riječ o isplati šest milijuna kuna, a postoje sumnje da je Šelebaj Sellier imao običaj podizati i PDV pa je, sumnjaju istražitelji, oštetio državni proračun za nešto više od tri milijuna kuna.

Mandić je direktor tvrtki Moveo i Bum tras. Prva je imala adresu u Gundulićevoj ulici, a zanimljivo je da je na istoj adresi bila i Core media. Druga je tvrtka producirala talk show “Bez komentara” koji se na HRT-u prikazivao prije tri godine. Koliko je poznato, Šelebaj Sellier tijekom ispitivanja pred tužiteljima i u policiji odlučio je jednostvano šutjeti o optužbama koje mu se stavljaju na teret. Čini se da bi pokretanje kaznenog postupka protiv njega moglo poprilično uzdrmati odnose na televizijskoj sceni, u prvom redu na HRT-u.

U javnost je inače procurila i informacija da se prilično ozbiljno istražuju i prijave protiv vodećih ljudi televizije koji su, prema neslužbenim informacijama, odobravale besplatno iznajmljivanje opreme HRT-a Šelebaj Sellieru. Zbog toga se u javnosti već počelo nagađati da će istražitelji morati razgovarati i s tim osobama, no još uvijek nije poznato hoće li razgovori biti obavljeni u statusu svjedoka ili osumnjičenika. Inače, Šelebaj Sellierove poslovne muljaže još je prije dvije godine prijavio njegov nekadašnji suradnik Edvin Softić. Bivši suprug Dijane Čuljak za branitelja je angažirao odvjetnika Krešimira Krsnika, koji je pak opovrgnuo nagađanja da je njegov klijent pokušao pobjeći iz zemlje jer je uhićen u četvrtak oko 11.40 sati na graničnom prijelazu Bregana pri izlasku iz Hrvatske.

U autu otac i djevojka
Navodno je išao na ranije dogovoreni službeni put i vozio oca Milana na aerodrom u Ljubljanu. U trenutku uhićenja uz oca su s s njim u automobilu bile dvije žene – djevojka Mišel Zorić i njezina sestra.

Komentara 84

TO
Toni50
09:46 15.10.2011.

Ovaj je pravi srečković sa \"policijom\" zatražio pomoč od pravih Karinaša -Marka najprije su mu ženu odje.ali... sada su i njega zgarabili da .... pomislio bi netko...

RE
retrovizor
10:15 15.10.2011.

a bivša dragana koja je trošila te prljave miliune,niš!! ona se je već zaštitila kako to biva -tko zna zna!!!???

FE
Felicijen
15:35 14.10.2011.

D.Č. su zaboravili pokupiti !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije