Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIKA

Za savjet nećemo pitati ni Beč, ni Peštu, ni Beograd niti Bruxelles!

seks
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/4
01.09.2011.
u 13:30

Nećemo dati da nam netko treći soli pamet i da nam diktira hoćemo li slaviti svoje nacionalne praznike, izjavio je Šeks.

ORAHOVICA – Na svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana grada i 714. spomendana Slatine Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora RH i počasni građanin Slatine, danas je upozorio da danas neke stranke žele obezvrijediti stečevine Domovinskog rata te da se pokušava stvoriti klima da hrvatska državna politika treba tražiti savjete na nekom drugom mjestu.

Čestitka premijerki Kosor na razboritosti

– Sada kada iz susjedne Srbije, pa i neki domaći političari, osporavaju i prigovaraju predsjednici Vlade što je pozdravila generale Gotovinu i Markača i kada posjećuje Kosovo, dižu se neki glasovi koji to prekoravaju. Zato danas, s ovoga mjesta, treba reći najodlučnije. Taj državnički, hrabar i odlučan potez naše premijerke, gospođe Jadranke Kosor, spada u red onih odlučnih odgovora koje su davali mislioci i odgovorni ljudi, posebice kada je rekla: 

– Nećemo mi za savjet tražiti i pitati ni, kao što nismo tražili niti prije, ni Beč niti Peštu, nećemo tražiti ni Beograd, nećemo tražiti ni Bruxelles, nećemo tražiti nikoga. Mi smo sami, odgovorno vodimo svoju politiku i zato, s ovoga mjesta, još jednom želim čestitati našoj premijerki gospođi Jadranki Kosor na njezinu doista razboritom, odlučnom i državničkom potezu kojim je pokazala da hrvatska politika, hrvatska Vlada, s punom potporom Sabora, vodi samostalnu, odgovornu politiku na zaštiti hrvatske nacionalne interese, a time ne radeći na ničiju štetu nego radeći za opću korist, ne dopuštajući da nam netko suflira, da se poništavaju sve one stečevine i Sabora i hrvatske borbe za državnost i nezavisnost, da nam netko treći soli pamet i diktira hoćemo li mi slaviti svoje nacionalne praznike – izjavio je u Slatini potpredsjednik Vladimir Šeks pozivajući građane da odaju priznanje premijerki Kosor na takvom potezu.

Hrvatska politika u europskom duhu

– To je europski duh, to je u korist europske Hrvatske, to je u korist i onih koji nisu svjesni da je to za njihovu korist u nekim drugim susjednim zemljama. To je za korist razvijanja dobrih susjedskih odnosa. Mi nikome ne želimo određivati političku sudbinu ni kako će se ponašati. Mora postojati ravnopravnost, poštovanje državnika iz ovog dijela svijeta, a ne da se neki ponašaju svisoka i sole nam pamet – rekao je Vladimir Šeks.  

Ključne riječi

Komentara 98

BA
baš
17:23 01.09.2011.

Za savjet nećemo pitati ni Beč, ni Peštu, ni Beograd niti Bruxelles! Ha, ha, ha , haaaaa... jok (što bi rekli neki) od moje mame ćete tražiti!

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
17:49 01.09.2011.

0 01.09.2011. u 17:47h pippo0090 je napisao/la: ================ Oprostite Grešku sam ispravio sorry

FR
fran108
15:34 01.09.2011.

locirati,identificirati,uhititi,transferirati. nakon izbora opet u potragu za topničkim dnevnicima. sigurno su negdje na tavanu. joj, joj....jadni mi sa ovima i hdz-om i sdp-om.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije