Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brza intervencija

Za samo petnaestak minuta požar na Marjanu ugašen

požar marjan (1)
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
17.08.2012.
u 14:11

Parčina je i dalje mišljenja da su i jučerašnji i ovaj najnoviji požar na splitskom Marjanu podmetnuti

Za samo petnaestak minuta od trenutka dojave ugašen je požar na splitskom Marjanu u kojem je opožareno oko 100 četvornih metara površine. Prema riječima Felicija Parčine, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Splita, u najkraćem mogućem roku požar je stavljen pod nadzor .

Da intervencija nije bila tako brza i da je vatra prešla u područje krošnji, nastala bi prava katastrofa jer je prijetila opasnost da zahvati sjeverni dio Park šume Marjan. Parčina je i dalje mišljenja da su i jučerašnji i ovaj najnoviji požar na splitskom Marjanu podmetnuti s obzirom na to da su izbili  na rubnom dijelu uz šetalište, a kroz to područje ne prolaze nikakve instalacije. Vatrogasci su dojavu o požaru primili u 13.07 sati, a pod nadzor je stavljen već u 13 .19. U gašenju su sudjelovali i županijski gasitelji.

Gorjelo je u blizini Oceanografskog instituta. Na teren je bilo upućeno osam vozila, čitava smjena Javne vatrogasne postrojbe Split, pripadnici DVD-ova Žrnovnice i Solina, odnosno sve snage u okruženju Splita krenule su prema Marjanu . – Marjan nema cijenu, moramo ga sačuvati – bio je poručio Parčina.

 

Ključne riječi

Komentara 12

DI
duncan_idaho
14:39 17.08.2012.

17.08.2012. u 14:24h crocro01 je napisao/la: ________________________________________________________ Da i ona dva Splićana što su zapalila požar kod Haciende u Vodicama jer ih nisu pustili u klub su isto četnički teroristi? Srbi su vjerojatno krivi i za sušu u Slavoniji. Blago ovoj zemlji sa ovako samokritičnim ljudima, kojima su za sve krivi drugi.

DI
duncan_idaho
14:44 17.08.2012.

17.08.2012. u 14:24h crocro01 je napisao/la: _____________________________________________________________ Da, nedajbože da bi Hrvat ikad mogao napraviti nešto protiv najvoljenije domovine koja mu je prva u srcu. Za požare su krivi Srbi, Masonu, Židovi... Kad vidim kakav smo mi Hrvati pametan i sposoban narod nemam straha za budućnost. Buahahaha

CR
crocro
14:24 17.08.2012.

Ljudi, opet govorim, unutarnji neprijetelj u sprezi s vanjskim, sustavno radi na uništavanju Hrvatskih dobara s ciljem činjenja neprocjenjiva meterijalne štete Hrvatskoj. Uništavači su teroristi najvećeg kalibra i treba ih odmah locirati, uhititi i transferirati pred lice pravde. Kazna koja bi se trebala uvesti za teroriste i uništavače Hrvatske, trebala bi biti streljanje. Ovo se više ne može trpjeti i bespomoćno gledati kako nam zapališe Hrvatsku, nigdje negori u unutrašnjosti gdje su čak i veće tempereture, već samo gori priobalje od sjevera do juga. Teroristi su se odružili i sustavno rade. Hrvaski građani se također trebaju udružiti i locirati teroriste, a najbolje im je suditi odmah nakon potpale na licu mjesta. Ako država objavi oglas za dragovoljce koji će se kretati i motriti teroriste, ja bi se dragovoljno prijavio. Ali neka raspišu oglas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije