Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povećali cijenu

Za pet minuta pregleda plinskih instalacija – 420 kuna

plin
Dragutin Šantoši
18.10.2012.
u 18:43

Cijenim potrebu pregleda plinskih instalacija, ali zanima me zašto je takva cijena ove usluge, tko ju je propisao i zašto je od obavijesti do plaćanja nastala razlika od 50 kuna, pita se ogorčeni stanovnik Županje

''Cijena, prava sitnica'' deviza je kojom kao da se rukovodila Hrvatska energetska regulatorna agencija kada je određivala novu cijenu nestandardne usluge pregleda plinske mreže i instalacija koja je na snagu stupila 1. rujna ove godine. Njena promjena šokirala je proteklih nekoliko dana i nekolicinu građana Županje, prenosi Glas Slavonije.

Naime, njih je ogorčilo što su za preglede plinskih instalacija, koje su u njihovim domovima u samo pet minuta obavili djelatnici Plinare istočne Slavonije, umjesto donedavnih 370 morali platiti čak 420 kuna.

– Cijenim potrebu pregleda plinskih instalacija, ali zanima me zašto je takva cijena ove usluge, tko ju je propisao i zašto je od obavijesti do plaćanja nastala razlika od 50 kuna? – ogorčeno je upitao Josip B. koji se s povećanim iznosom naplate suočio kada je došao na blagajnu ispostave u Županji.

U PiS-u pak ističu da su spomenute preglede plinskih instalacija građani dužni obaviti barem jednom u deset godina te da cijenu pregleda donosi Hera.

Cijel tekst pročitajte ovdje.

>>Čačić najavio poskupljenje grijanja prije odluke Here

Komentara 10

OB
-obrisani-
21:32 18.10.2012.

Pitaj vladu...zašto je 420 kuna očitanje...pa vijerovatno si i glasao za njih red je da ti i odgovore....hihihi....

LA
larala
06:49 19.10.2012.

mala ispravka članka nisu samo povisili cijenu usluge vec su izdani racun na 370 kn naplatili na blagajni 420 kn što nema nigdje osim u hrvatskoj.....clanak iz glasa slavonije "Nakon dobivene obavijesti iz PiS-a o pregledu plinske mreže i potrebi plaćanja te usluge u iznosu od 370 kuna, na blagajni ispostave u Županji naplaćeno mi je 420 kuna" isto tako zanimljiva je i svrha pregleda instalacija, ako je radi sigurnosti onda bi trebala biti besplatna a, ovo je izgleda samo nacin kako zgrnuti lovu...pogotovo kad kad nam serviraju kako smo dužni napravit pregled plinskih instalacija u periodu ne dužem od 10 g......inace ovo je prije godinu bilo besplatno a, sad se besramno naplacuje....bravo kukuriku, samo pljackajte narod

SJ
Sve je uzalud
20:15 18.10.2012.

Hera, stvarno Hera, o da to je Olli Rehn. Ni Hera više nije naša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije