Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodeni svijet

Za obranu od poplava nisu uložili kunu, a plaćamo vodne naknade

pomoc2
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
24.01.2013.
u 13:37

Iz poplavljenih kuća na karlovačkom području ispumpava se voda, a Crveni križ isušuje mokre prostore. Rijeke se polako povlače

Vodeni val protutnjao je Karlovcem i ostavio štete u obiteljskim kućama te lokalnim cestama. I dok ih najpogođeniji zbrajaju, rijeke se polako povlače u korita. Tako izgleda karlovačka stvarnost nakon dvodnevne bitke stanovnika i nterventnih službi s poplavom.

 Centimetar po centimetar

 Tijekom utorka vodeni val rijeke Kupe u Karlovcu dostigao je svoj maksimum nod 784 centimetara. Vodostaj je zatim počeo stagnirati, a tijekom jučerašnjeg dana svakog sata padao je za jedan ili dva centimetra. Na sličan način kretao se i vodostaj drugih karlovačkih rijeka. Ipak, prometnice koje vode do mjesta Gradac, Šišljavić i Logorište još su bile poplavljene, pa su interventne ekipe i dalje na terenu.

 –Ispumpavala se voda iz obiteljskih kuća u Mostanju. Kako će se voda povlačiti, krenut ćemo prema Logorištu i Gornjem Mekušnju. Nakon toga dolaze ekipe Crvenog križa koje će krenuti u isušivanje poplavljenih prostora – rekao je Martin Barić iz Županijskog centra 112.

 Sa smanjenjem opasnosti od poplave krenuli su i ‘prosvjedi’ građana. Mještani Logorišta naglašavaju da već dvadesetak godina izdvajaju značajna sredstva kroz razne vodne naknade, no u zaštitu od poplava nije uložena niti kuna. Poseban slučaj je sa žiteljima Gornjih Priselaca.

 Dobili poplavljenu cestu

 –I danas se jasno može vidjeti da je cesta koja je vodila prema starom mostu i voše ga nema pokrivena snijegom. To znači da bismo, da je most obnovljen, a ne srušen, i danas mogli, unatoč poplavi, imati vezu sa svijetom. No, umjesto toga, dobili smo novu makadamsku cestu koja je stalno poplavljena, puna odrona i odlomljenih stabala. To što djeca ne mogu u školu, a mi stariji na posao, kao da nikome nije važno – ogorčen je Marijan Guštin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije