Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad slučaj

Za mojih mandata sagradilo se infrastrukture vrijedne 43 mil. kn

'zagorje - 29. 10. 2008., Zlatar, Hrvatska - Gradonacelnik Grada Zlatara Marijan Durek. Photo: Zeljko Pusec/Vecernji list'
Foto: 'Zeljko Pusec/Vecernji list'
1/3
10.09.2010.
u 18:45

Bivši gradonačelnik Marijan Đurek nije želio komentirati kako je mogao podići tolike kredite jer, kaže, ako je bio kriv, netko će ga osuditi.

Dok sve bruji o blokiranom računu Grada Zlatara i tomu da 25 ljudi zbog toga ponovno ne dobiva plaću te o zaduženosti Grada od 22 milijuna kuna, jučer se, prvi put nakon što je izašao iz pritvora, javio bivši gradonačelnik Zlatara Marijan Đurek.

Podaci o zaduženosti

U šturom mailu posao je izvještaj o obvezama Grada Zlatara na dan 30. svibnja ove godine u kojemu stoji da su dospjele obveze Grada Zlatara 10,544.380,42, a nedospjele 12,425.167,29 kuna, a naznačio je i to da su rokovi otplate kredita, a samo jedan iznosio je 1,7 milijuna eura, 2015. i 2018. godine. U telefonskom razgovoru Đurek je objasnio da je izvješće poslao jer ono pokazuje istinu, a njime je htio dokazati da stanje u Gradu nije takvo kakvim ga prikazuje sadašnji gradonačelnik Miroslav Kopjar.

– On u 15 mjeseci, koliko se ja nisam javljao, nikada nije rekao pravu istinu o stanju – kazao je Đurek. Na pitanje kako je uspio Grad zadužiti za 345 posto, a mogao je samo za zakonskih 20 posto, odgovorio je da o tomu ne želi govoriti jer će ga netko osuditi ako je bio kriv.

Na što je potrošen novac?

Na pitanje na što je potrošio novac od golemih kredita, Đurek nam je poslao tablicu u kojoj stoji da je u njegova dva mandata sagrađeno infrastrukture u vrijednosti 43 milijuna kuna, od čega najviše, čak 22 milijuna, na asfaltiranje 80 kilometara cesta. Inače, Đureka je i njegova stranka, HNS, suspendirala "jer je svojim ponašanjem naštetio njezinu ugledu".

– Od jučer nisam član te stranke i nije mi žao – rekao je Đurek. U međuvremenu sadašnji gradonačelnik Zlatara Miroslav Kopjar kaže da je Đurek u svoja dva mandata potrošio sve što se potrošiti dalo.

– Ja sada ne mogu raditi kao što je on radio, moram raditi po zakonu – kaže Kopjar aludirajući na to da je gradski račun ponovno blokiran, a djelatnici opet ne dobivaju plaću.

Komentara 4

MD
mdjure29
20:26 20.06.2021.

Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio je oslobađajuću presudu Županijskog suda u Zagrebu, jer cjelokupni iznos kreditnih zaduženja iskorišten za potrebe i korist Grada Zlatara. (Presuda VSRH br. I Kž-Us 146/2017-6 od 11. 02. 2021.).

LI
light
11:01 12.09.2010.

DJUREK ! ...tako to funkcionira kapitalizam,pokazao si svima ,svima... ti si uzor SUKERU pa i on to radi... izbacili te iz HNS-a - bez brige: HDZ te treba, SUKER te treba... HYPOBANK ima povjerenje i preuzima zlatarjevo... super! bar budu konacno namjestenici zlatarjeva dobivali redovitu placu... ...pa mi smo se i borili i izborili da BANKE preuzmu drustvenu imovinu...na kraju krajeva sada pripadamo velikoj demokratskoj zajednici krupnog kapitala koji nam kroji sudbinu... DANKE HYPOBANKA!

ZV
zvonec
20:02 12.09.2010.

Čuj ti mr.Light, malo se sredi! Nije Đurek tu negativac već aktualna politička vrhuška koja sve probleme pokušava svaliti na bivšeg gradonačelnika! HYPOGRAD ne postoji, to je izmišljotina jednog pokvarenog ginekologa! Zvonec - ponosni stanovnik grada Zlatar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije