Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnički problemi

Za Jovankin pokop uz Tita treba podići mramornu ploču od 9 tona

Kuća cvijeća
Boris Ščitar/PIXSELL
02.10.2013.
u 16:55

Jovankini rođaci su kazali da ona ne inzistira da počiva u istoj grobnici pored Tita, ali da je želja Josipa Broza, kada se gradila Kuća cvijeća, bila da oni tu budu zajedno.

Posljednja želja Titove supruge Jovanke Broz jest da bude pokopana u Kući cvijeća gdje počiva i bivši jugoslavenski predsjednik, no tu želju neće biti tako jednostavno ispuniti, pišu srpske Novosti.

Rođaci Jovanke Broz jučer su zajedno s potpredsjednikom srpske Vlade Rasimom Ljajićem obišli Kuću cvijeća da bi vidjeli mogućnosti za ispunjavanje posljednje Jovankine želje, da bude pokopana pored supruga. Stručnjaci Muzeja povijesti Jugoslavije objasnili su im da će teško biti izvodljivo podizanje mramorne ploče teške devet tona ispod koje je pokopan Tito, a da se ozbiljno ne rasformira cijelo zdanje koje je građeno za njegova života.

Jovankini rođaci kazali su da ona ne inzistira na tome da počiva u istoj grobnici pored Tita, ali da je želja Josipa Broza, kada se gradila Kuća cvijeća, bila da oni tu budu zajedno. Veća je vjerojatnost da će se mjesto za grobnicu pronaći u nekoj od prostorija s lijeve ili desne strane od Brozova groba, gdje se nalazilo šest apartmana, Titova radna i spavaća soba, salon, soba za goste, u kojima je živio kada se 1977. godine iselio iz Užičke ulice.

Jovanka Broz i dalje je priključena na aparat za umjetno disanje u bolnici, a od nedjelje pokazuje blage znakove poboljšanja. Liječnici kažu da je njezino stanje i dalje teško.

>>Jovankina želja: Pokopajte me uz Tita u Kući cvijeća!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije