Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagodba

Za izgubljenu nogu Maškarinu se nudi 2,5 milijuna kuna

maskarin
Pero Lovrović/Pixsell
17.02.2011.
u 18:49

Odvjetnica Ingrid Barić, Maškarinova opunomoćenica u sudskom sporu, s ponuđenim iznosom odštete nije bila upoznata jer je Ministarstvo zdravstva, a ni KBC Rijeka kao predlagač nagodbe, nisu o tome obavijestili

Riječki KBC Miroslavu Maškarinu, mladom Rabljaninu koji je nakon operativnog zahvata na slijepom crijevu u srpnju 2006. godine izgubio nogu, ponudit će 2,5 milijuna kuna odštete. 

Upravnom vijeću KBC-a Vlada je dala suglasnost za raspolaganje tim iznosom za slučaj prihvaćanja sudske nagodbe u postupku koji se vodi na riječkom Općinskom sudu, u kojem Maškarin kao odštetu za nastalu invalidnost, a članovi njegove  obitelji zbog duševnih boli, tužbom od države i KBC-a  potražuju gotovo 14 milijuna kuna. Kako iznos koji za odštetu predlaže tuženi KBC prelazi dva milijuna kuna, za njega je suglasnost morala dati hrvatska Vlada, što je sada učinjeno. 

Odvjetnica Ingrid Barić, Maškarinova opunomoćenica u sudskom sporu,  s ponuđenim iznosom odštete nije bila upoznata jer je Ministarstvo zdravstva, a ni KBC Rijeka kao predlagač nagodbe, nisu o tome obavijestili

– Naš je prijedlog od početka bilo mirno rješenje spora. No, ovoga trenutka ne mogu komentirati predloženo jer još nemam službenu informaciju druge strane niti sam se o tome konzultirala s Miroslavom i njegovom obitelji – kazala je odvjetnica Barić.

Inače, Maškarin i njegova obitelj posljednjih nekoliko godina bili su u pregovorima o visini odštete, no iznos o kojem se tada razgovaralo bio je tri milijuna kuna, ali dogovor i nagodba nisu bili postignuti.

Ključne riječi

Komentara 13

MO
Morton
22:58 17.02.2011.

Ako bi se od doktora zahtijevala osobna isplata takvih odsteta onda bi oni morali i svoje usluge naplacivati sukladno rizicima u koje ulaze pri operacijskim zahvatima, a to bi rijetko tko mogao platiti u ovoj zemlji.

MO
Morton
23:04 17.02.2011.

Npr. danas sam u operacijskoj dvorani ucinio posla koji na trzistu privatnika vrijedi oko 18000 Eura (to se naravno ponovi vise puta mjesecno), a placa na kraju mjeseca je opet oko 1200 Eura

OB
-obrisani-
19:45 17.02.2011.

ako smo svi jednaki pred zakonom, neka doktor isplati ?? zašto svi Hrvatski građani, a to je pravilo komunista, Da li smo još u komunizmu??? ili su doktori povlašteni sloj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije