Izaberite prave jagode: Kako razlikovati vrgoračku ili slavonsku od uvozne španjolske
U nedostatku kontrole na tržnicama ne preostaje ništa drugo nego vjerovati prodavaču
Komentari 21
Mislim da domaće imaju više kemikalija jer to se kod nas još slabo kontrolira.
i nakon ovoga opet moram vjerovati prodavaču na tržnici " da su vrgoračke, slavonske ili zagrebačke i da su naše,....ali , čime su i koliko tretirane , pitanje svih pitanja, ostalo je u zraku ," na volji onoga tko tako tko tako misli o našem zdravlju a ne o zaradi, pa će vam sve to reći, možda i napisati ". Provjeriti neće nitko. Imam za moju sreću, posebno djece, malo jagoda u mom vrtu, prava su poslastica, bez kemije "jer su za moje najdraže".
U nedostatku kontrole na tržnicama... uhljebi u raznim inspektoratima ne pokazuju znake aktivnosti osim ispijanja kava po gradskim kafićima.
Dakle...:jagoda,kad ju kupite u ozujku u nekom velikom ducanu nemre bit iz hrvatske da se ubijes....morate znat da je jagoda od trenutka kada se ubere pa do stola voce koje moze stajati max 3 dana i nakon toga se moze baciti ak ju niste pojeli.svi spricaju,i nasi i stranci jer se jednostavno mora zbog nekih stvari ali vazno je drzati se karence.medjutim razmislite zasto uvozna nema ni takvu boju a pogotovo nema miris,o okusu da i ne pricamo.i razmislite o tome koliko treba sleperu da dodje i spanjolske a jagoda i cime su te jagode dodatno spricane.ja osobno svojoj djeci to nikad necu dat jest a vi kako vam volja.radije za domace od malih proizvodjaca dam i koju kunu vise i znam sto jedem a i poticem domacu proizvodnju.i da,jagoda je sezonsko voce kojem sezona nikako nije u ozujku ili travnju
Zar vrgoracke ne tretiraju sa kemijom......ili je nasa kemija manje otrovna od uvozne....
najm! PREfine su!
Meni je najbolja jagoda moja žena Jagoda....
A tako nam i prodaju domace jagode, a sade ih uz autocestu (Klara, Remetinec, Brezovica)
iizbjegavati i jedne i druge,obje su pune otrova.
Španjolske su crveno žute!
A zasto bi Vrgoracke bile bolje, pa mi smo od njih učili sadnju i kupovali sadnice. Najbolje jagode u zivotu sam jela u Španjolskoj.
jagode iz plastenika nisu nikad kao jagode dozrele na suncu, uostalom gdje sad ima jagoda na kontinentu? Ja imam u tegle posađene mjesečarke i još su male i zelene, nema sunca.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Ne znam zašto ljudi misle da su domaće jagode manje špricane, bolje tretirane i sl. Čak prije istrunu jagode kupljene u centrima, zato jer ih drže u hladnjačama te dožive šok kada se stave na police, nego "domaće" jagode kupljenee na placu... Tak da pitanje što je bolje, Španjolske ili Hrvatske ili Srpske ili Turske... Španjolske znaju mirisati na daleko, a nemaju nikakav tek. Domaće često isto nisu slatke, naročito one iz plastenika... Ukratko, najbolje su mi šumske iz mog vrta :)