Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekvalifikacije

Za diplomu sam dao 48.000 kuna, a učilište nisam ni vidio

Suđenje Draženu Karlovčanu na koprivničkom Općinskom sudu (1)
Foto: Marijan Šušenj/PIXSELL
1/3
27.09.2011.
u 21:30

Što, Koprivnica i Đurđevac nije isto?, ispalio je jedan svjedok, a dvojica tvrde da im je policija javila da su uspješno završili školu.

- Nisam bio ni na jednom ispitu, izašao sam samo na maturu. Papire o završenoj prekvalifikaciji za vozača motornih vozila dobio sam za mjesec-dva – rekao je Florijan Baričević iz Sesveta prilikom jučerašnjeg svjedočenja na koprivničkom Općinskom sudu u postupku protiv Dražena Karlovčana, bivšeg ravnatelja đurđevačkog Pučkog otvorenog učilišta, te 18-ero optuženih za zloporabu položaja i ovlasti, pomaganje u kaznenom djelu i poticanje na njega.

Dodao je kako mu je veza za ekspresni završetak škole bio Marijan Kepa, kojem je za to platio 10.500 kuna. Objasnio je kako je on samo ispunio prijavnice za ispite i potpisao ugovor s POU-om, s čije strane je potpis stavila neka mlada žena.

Kako je zapravo sve funkcioniralo, najbolje opisuje trenutak kada nije mogao reći je li imao indeks jer ne zna što je to. Njegov sugrađanin Ivan Pavlović prvo je rekao da je dolazio na neke ispite i položio ih, no tada je odlučio da više neće odgovarati na pitanja jer se protiv njega vodi paralelni postupak za primanje i davanje mita u Zagrebu.

"Što, Koprivnica i Đurđevac nije isto?", samo je jedan od njegovih jučer izrečenih bisera.

Žarko Šuperba iz Šibenika svjedodžbu je dobio u roku godine dana od uplate 48.000 kuna. Novac je uplatio na račun Alena Poljička, kojega optužnica nije obuhvatila, ali očito povezanog s nekim iz POU-a.

– Nisam polagao ispite ni maturu niti znam gdje se nalazi učilište. Nisam ispunjavao ni prijavnice – iskren je bio Šuperba.

Zanimljivo je bilo i svjedočenje Darija Sesvečana iz Virovitice i Zvonke Kovač iz Gole. Oni su planirali pohađati školu, no nikad nisu započeli niti bilo što platili. Oboje su kazali da su informaciju o tome da su školu zapravo uspješno završili dobili tek od policije u istrazi.

Dario Novogradec iz Koprivnice priznao je da je bio samo na maturi i da je svjedodžbu dobio godinu dana od upisa. Prijavnice za ispite potpisao je nakon mature, a sve je, kaže, dogovarao s Karlovčanom.

Komentara 35

RO
rotten
08:26 28.09.2011.

he he ovi svjedoci sve biseri do bisera ...da ja imama takvu diplomu ne bi me ni sa kliještima primorali na svjedočenje a oni ovako...sigurno misle da će im ostati diplome a tko zna možda i hoće ako su see dogovorili sa državom????????!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar wratnik
wratnik
14:26 28.09.2011.

Bas mi palo na pamet,! Da nisu slucajno ti nasi vladajuci Pravnici, Doktori, Ekonomi, i gradjevinski ministri nabavili njihove Diplome na tim istim UNIVERSITETIMA???

JU
juky
11:48 28.09.2011.

Da ne spominjem gospodina I.V., karlovačka županija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije