Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMOCIJA

Za četiri radna mjesta u HTZ-u čak 1268 molbi

meri matešić
Davor Puklavec/PIXSELL
11.09.2013.
u 10:05

Uvjete ispunjava 707 kandidata, one koji uđu u najuži izbor čekaju testiranja, a izbor će biti završen do kraja rujna

Na natječaj za četiri radna mjesta u Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice stiglo je čak 1268 molbi! Novo vodstvo Ureda 16. kolovoza oglasilo je da traži voditelja službe za odnose s javnošću, sektora za marketing, službe za marketinšku infrastrukturu i odjela za pravne i administrativne poslove, a u prosjeku tristotinjak zainteresiranih po svakom radnom mjestu javilo se samo u dva tjedna koliko je natječaj bio otvoren.

Zasad je, kako se doznaje iz Glavnog ureda HTZ-a, izvjesno samo da natječajne uvjete ispunjava 707 kandidata. U toku je prvi selekcijski krug nakon kojeg će oni koji su ušli u najuži izbor na psihološka testiranja i intervjue.

“Očekujemo da će cijeli proces biti završen do kraja rujna i da će novi voditelji stupiti na dužnosti s prvim danima listopada”, odgovaraju iz HTZ-a. Veliko je zanimanje bilo očekivano, s obzirom na atraktivnost poslova i opću situaciju u kojoj mnogi vape za (novim) radnim mjestom, ali brojka ipak pomalo iznenađuje.

Budući hatezeovci mogu, inače, manje-više računati s plaćom od lijepih 10.000 kuna, a čeka ih reorganizirani Glavni ured te pomalo nesređena atmosfera. U vrhu sustava turističkih zajednica, čiji su uredi na zagrebačkom Iblerovu trgu, još se osjeća podjela na ljude bivšeg direktora Nike Bulića i novi tim direktorice Meri Matešić, koja povremeno eskalira i u medijima. Među nezadovoljnicima su, očekivano, svi koji su novom sistematizacijom prestali biti voditelji i šefovi, počev od samog Bulića. Ništa neobično za ured koji nije mijenjao šefa dulje od desetljeća. Loše je što jaz nije premošten ni gotovo cijelu godinu nakon dolaska nove direktorice.

>> Ministar Lorencin se ne želi miješati u rat Bulić – HTZ

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije