Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje

Za blagdan Svih svetih posebna regulacija prometa u Sl.Brodu

Promet u Slavonskom Brodu (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
30.10.2013.
u 18:23

Česti su zastoji na raskrižjima i čekanje u koloni, a dodatnu nervozu brodskim vozačima stvara i nekoliko, pred blagdane otvorenih gradilišta zbog kojih su bile potpuno za promet zatvorene najprometnije gradske ulice, poput Zagrebačke

Nekoliko dana prije blagdana Svih svetih na slavonskobrodskim prometnicama znatno je više vozila, a osobito u naselju Andrije Hebranga i ulicama u blizini gradskog groblja. Česti su zastoji na raskrižjima i čekanje u koloni, a dodatnu nervozu brodskim vozačima stvara i nekoliko, pred blagdane otvorenih gradilišta zbog kojih su bile potpuno za promet zatvorene najprometnije gradske ulice, poput Zagrebačke zbog radova na održavanju i bojenju podvožnjaka ispod željezničke pruge ili, primjerice, Strossmayerove iz centra grada prema groblju zbog radova na izgradnji novog kružnog toka.

U policiji kažu da najveći intenzitet prometa očekuju upravo 1. i 2. studenog te da će i ove godine za blagdan Svih svetih i Dušni dan poduzeti sve kako bi Brođani na siguran način i u što većem broju mogli obići grobove svojih najbližih. Kako bi to proveli u djelo i osigurali što bolju prohodnost pješaka i vozila te spriječili zastoje, tih će se dana promet odvijati po posebnoj regulaciji. Naseljem A. Hebranga i Ulicom Ksavera Šandora Gjalskog, vozit će se "kružno" u jednom smjeru i to iz Osječke kroz naselje do gradskog groblja te Ulicom K. Š. Gjalskog od križanja sa Strossmayerovom dalje prema Zrinskoj ulici. Vozači koji automobilima dolaze na groblje svoja će vozila moći parkirati u Ulici K. Š. Gjalskog s desne strane uz kanal Glogovicu, što će dodatno regulirati policijski službenici zaduženi za regulaciju prometa, a vozači koji se uključuju iz sporednih ulica moći će to napraviti samo u smjeru Zrinske, dakle skretanjem ulijevo.

Ulica sv. Lovre, koja prolazi kroz groblje, bit će zatvorena za sav promet, ali samo u dijelu koji je u blizini gradskog groblja. Alternativni obilazni smjer za vozila koja idu prema Gornjoj Vrbi biti će Ulica Bože Milanovića, Stanka Vraza i Ferde Filipovića ili Ulica Marijana Lanosovića preko naselja Klis. Policija će u blizini gradskog groblja uspostaviti i poseban režim za pješake. Površine namijenjene kretanju pješaka u dijelovima gdje je to moguće bit će ograđene i omeđene zaštitnim ogradama, trakama ili na neki drugi način, pa savjetuju pješacima da se na navedenim mjestima pridržavaju uputa prometne policije, prometne jedinice mladeži ili dodatne prometne signalizacije, kako bi se osigurao što brži protok pješaka i vozila.

Vozači koji će se za blagdanskih dana kretati prometnicama koje vode prema graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu, odnosno oni koji namjeravaju putovati u susjednu Bosnu i Hercegovinu, neće moći koristiti Ulicu Josipa Rimca – tzv. produženu Svačićevu prema graničnom prijelazu zbog mogućih stvaranja kolona vozila na državnoj cesti br. 53 iz smjera Zagreba. Na ovom raskrižju promet vozilima bit će dopušten iz Rimčeve prema naselju Jelas i u smjeru Zagreba, a od smjera naselja Jelas promet će biti dopušten u smjeru Ulice Petra Svačića (prema gradu) i u smjeru Zagreba.

To znači da neće biti dopušteno uključivanje s raskrižja prema BiH, pa vozači koji putuju prema susjednoj državi trebali bi dolaziti smjerom Zagrebačka ulica – Sjeverna vezna cesta – granični prijelaz. Policija će dodatno pojačati nadzor nad tim raskrižjem, te vozačima neće dopustiti uključivanje prema graničnom prijelazu. Gušći promet očekuje se i u ulicama u blizini graničnog prijelaza, pa će u njima biti zabranjeno parkiranje. Za zaustavljanje i parkiranje vozila u blizini graničnog prijelaza predviđeno je parkiralište iza Doma zdravlja "Plavo polje". Gužva i čekanja u koloni zasigurno će biti unatoč činjenici da će službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod i prometne jedinice mladeži fizički regulirati promet oko gradskog groblja te na više frekventnih raskrižja u gradu, pa stoga policija savjetuje vozačima i pješacima neka budu strpljivi, međusobno uvažavajući sve sudionike u prometu kako bi običaji vezani uz ove dane protekli mirno i dostojanstveno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije