Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLAGDAN ROKOVO

Za 777. spomendan građanima Virovitice torta duža od 7 metara

torta
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/4
14.08.2011.
u 22:43

Ogromnu tortu tešku više od 200 kilograma izradila je slastičarnica 'Horvat', a gradonačelnik Kirin i gradski službenici tortu su podijelili građanima

VIROVITICA - Blagdan 'Rokovo', kojime Virovitičani slave svoga zaštitnika i obilježavaju Dana grada, po zanimljivim kulturnim priredbama i drugim sadržajima, izrastao je u turističku atrakciju. Lani je više od stotina priredbi 'Rokova' posjetilo gotovo 200.000 posjetitelja, a ove godine, zbog gospodarske krize, gradska vlast pripremila je nešto skrominij, ali ne i manje zanimljiv program.

- Najslađa smo županija, a kako je grad Virovitica poznat po proizvodnji šećera i meda, odlučili smo građane darivati najvećom do sada izrađenom tortom. Kako ove godine obilježavamo 777. godišnjicu prvog pisanog spomena grada Virovitica darivali smo ih tortom dugom 7 metara i 77 centimetara, izjavio je gradonačelnik Ivica Kirin. Ogromnu tortu, tešku više od 200 kilograma, izgradila je u vremenu od 60 radnih sati slastičarna 'Horvat' u Virovitici i za nju je potrošeno više od 60 kilograma šećera, 20 kilograma čokolade, 20, kilograma lješnjaka, 50 kilograma brašna...

Na virovitičkim ulicama zaplesali su folkloraši i zasvirali lokalni tamburaši, a danas i sutra u Virovitici se održava i Virovitički uliičini festival na kojemu nastupaju ulični svirači i zabavljači. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u utorak najzaslužnijima će biti dodijeljena najviša javna priznanja grada Virovitice.

Ključne riječi

Komentara 3

XX
XXXX2011
23:57 14.08.2011.

Veoma,veoma lijepo i slatko.

Avatar 69bobo
69bobo
09:02 15.08.2011.

čestitam majstorici koja je to izradila. puno truda i muke.svaka čast.

Avatar Oštrica
Oštrica
15:37 16.08.2011.

Ne znaš što je primaljivije, ova posastica ili simbolika Božjeg blagoslova. Ovi sretnici su odabrali jedno i drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije