Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka vlade

Za 6000 policajaca plaće veće oko 200 kuna

Vlaho Orepić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
27.04.2016.
u 18:07

Dio novca tako će izgubiti glavni rukovoditelj, viši rukovoditelj, rukovoditelj i niži rukovoditelju (osim razine potkategorije 4 samostalni policajac) i viši policijski službenici u potkategorijama: glavni savjetnik, viši savjetnik – specijalist, viši savjetnik, savjetnik, viši stručni suradnik i stručni suradnik.

Čak 6000 policajaca početnika očekuju veće plaće! I to robinhudovskom mjerom po kojoj se postotak plaće uzima policajcima na rukovodećim pozicijam i daje početnicima. Odlukom koja će danas biti na sjednici Vlade predlaže se da se policajcima koji rade na početnim radnim mjestima koficijent za obračun plaća poveća sa 0,776 na 0,800, što će značiti prosječno povećanje plaće od 226 kuna. To je povećanje prije dva mjeseca najavio ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, a sad ide u službenu proceduru. 

Riječ je o povećanju plaće policajcima za zadržavanje, osiguranje, policijskom službeniku, pomoćniku šefa smjene policijske postaje, policijskom službeniku za sigurnost cestovnog prometa, za graničnu kontrolu, za graničnu kontrolu u lukama na moru, za graničnu kontrolu u zračnoj luci, za zaštitu granice i policijskome službeniku – mornaru.  Kako se ne bi povećavali izdaci koji se odnose na plaće zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova, potreban iznos uvećanja plaće nadomjestit će se određenim umanjenjem dodataka na plaću (od 2% do 4%) koje ostvaruju rukovodeći policijski službenici.

Dio novca tako će izgubiti glavni rukovoditelj, viši rukovoditelj, rukovoditelj i niži rukovoditelju (osim razine potkategorije 4 samostalni policajac) i viši policijski službenici u potkategorijama: glavni savjetnik, viši savjetnik – specijalist, viši savjetnik, savjetnik, viši stručni suradnik i stručni suradnik.

“Usporedbom podataka o plaći policijskih službenika koji rade na početnim radnim mjestima policijskih službenika u policijskim postajama s najnižim plaćama srodnih djelatnosti (carinski službenici i pravosudna policija) došlo se do podataka da plaća policijskih službenika znatno zaostaje”, navodi se u Vladinoj uredbi. S obzirom da su policijski službenici u policijskim postajama svakodnevno izloženi rizicima i opasnostima koje ugrožavaju njihov život, Vlada im je odlučila povećati plaću. 

>> Fiolić: Odgovornost uz Ostojića snose Orepić i Petrov. Orepić: Takvo jeftino politikanstvo nema smisla

Komentara 16

Avatar _Hedon_
_Hedon_
19:50 27.04.2016.

fora, uzmu im tisuću pa im daju dvjesto

NA
navijeke
19:01 27.04.2016.

Moram priznati, isprsili su se. Obitelj prosječnog policajca će tri dana manje biti gladna. S druge strane, ne moraju se bojati liječenja od pretilosti. S druge strane, za nepotrebna nova vozila bez problema se izglasalo 325 milijuna kuna, koliko je još otišlo za nezaslužene beneficije, koliko će novca tek otići za ožderavanje u saborskom restoranu i plaćanje kikirikijem, koliko je još takvih nepotrebnih troškova označeno neophodnim? Da ima imalo volje i poštenja, dame i gospoda u vladi i saboru ne bi sramotili i sebe i nas ovakvim bacanjem mrvica. Sram vas može biti, sve skupa.

KA
kajinx
20:27 27.04.2016.

Vlaho, nekakav nesretnik, Orepić, da li su dobili i 2500 Martićevih milicionera koje je Ostoja protuzakonito zaposlio na mjesta hrvatskih policajaca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije